Έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Αλιάγα στο Παρίσι: «Ψυχές και Σώματα»




Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, στις 23 Μαρτίου 2016 στο Παρίσι, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Έλληνα δημοσιογράφου, συγγραφέα, παρουσιαστή και φωτογράφου Νίκου Αλιάγα, με τίτλο: «Ψυχές και Σώματα» (Corps et Ames), η οποία θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου 2016, για να μεταφερθεί στη συνέχεια στην πόλη Avignon, της Νότιας Γαλλίας.

Η έκθεση, η οποία λαμβάνει χώρα στο ιστορικό και εμβληματικό κτίριο της Conciergerie (μεσαιωνικό κτήριο όπου φυλακίστηκε η Μαρία Αντουανέτα και τα μέλη της βασιλικής αυλής κατά την Γαλλική Επανάσταση), τελεί υπό την αιγίδα του γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Κέντρου Μνημείων της Γαλλίας (CMN).

Η φωτογραφική συλλογή περιλαμβάνει ασπρόμαυρες φωτογραφίες με άρωμα ελληνικό, πολλές από αυτές γιγαντιαίες, αν σκεφτεί κανείς ότι φθάνουν τις διαστάσεις των 3,50 επί 2,50 μέτρων, απόλυτα όμως ταιριαστές με το επιβλητικό κάδρο στο οποίο εντάσσονται. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Νίκος Αλιάγας παρουσιάζοντας την έκθεση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, η φωτογραφία αποτελεί για εκείνον «μιαν αγάπη που βρίσκει σήμερα την έκφρασή της σ’ έναν σχεδόν ανέλπιστο χώρο – κόσμημα».

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν εξέχοντα πρόσωπα του γαλλικού πολιτισμού, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, διευθυντές μεγάλων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων, γκαλερίστες, φωτογράφοι, συνάδελφοί του δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, και ηθοποιοί.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: