“Απειλητικά ακριβός” αντίπαλος ο Τραμπ για τον Κρουζ, που αναζητά νέους χορηγούς




Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα Τεντ Κρουζ προσπαθεί να εξασφαλίσει νέες πηγές χρηματοδότησης για την προεκλογική του εκστρατεία, καθώς προετοιμάζεται για έναν μακροχρόνιο προεκλογικό αγώνα κατά του δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, το κόστος της προεκλογικής του εκστρατείας αποδεικνύει ότι ο Τραμπ είναι ένας απειλητικά ακριβός αντίπαλος.

Προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει τις πολλαπλές προκλήσεις του Τραμπ, ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ ξόδεψε χρήματα στη διαφήμιση, στην αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων στην προεκλογική του εκστρατεία, αλλά και στα τηλεφωνήματα για προσέγγιση των ψηφοφόρων. Ως άμεση συνέπεια των επιλογών αυτών, ο Κρουζ ξόδεψε 5,6 εκατ. δολάρια περισσότερα το Φεβρουάριο από τα χρήματα που του είχε αποδώσει η καμπάνια χρηματοδότησης της εκστρατείας του.

Τα στοιχεία αυτά γνωστοποιήθηκαν χθες, αναφορικά με τα οικονομικά της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα στις ΗΠΑ.

Από την άλλη μεριά, το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών για τον Κρουζ κρίνεται μικρότερο των προσδοκιών, καθώς ο Τραμπ κατόρθωσε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στον αριθμό των εκλεκτόρων, ξοδεύοντας λίγο περισσότερα χρήματα από το 50% των προεκλογικών δαπανών του Κρουζ. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έχει χρηματοδοτήσει τον προεκλογικό του αγώνα με 24 εκατ. δολάρια από τότε που άρχισε να διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Σήμερα, μετά την απομάκρυνση από την κούρσα των Ρεπουμπλικάνων, των συνυποψηφίων του, Τζεμπ Μπους και Μάρκο Ρούμπιο, ο Κρουζ προσπαθεί να κερδίσει ψήφους, αλλά και να συγκεντρώσει χρήματα, προσπαθώντας να πείσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να συνταχθεί πίσω από την υποψηφιότητά του, την οποία θεωρεί μοναδική ελπίδα για το “φρενάρισμα” της δυναμικής του Τραμπ.

Το ενδεχόμενο αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί για έναν συντηρητικό υποψήφιο όπως ο Κρουζ, ο οποίος ήρθε σε αντίθεση με τον πυρήνα ηγεσίας των Ρεπουμπλικάνων, μέσω του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην αντιπαράθεση για το πρόγραμμα υγείας “ObamaCare” που προκάλεσε την παύση λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για 16 ημέρες.
Ο Κρουζ επικεντρώνει τώρα την προσπάθειά του στο να πείσει το κόμμα του, ότι ο ίδιος και όχι ο συνυποψήφιος του, ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισικ, είναι η καλύτερη επιλογή για να νικήσει τον Τραμπ.

Σε μια ένδειξη αναθέρμανσης των σχέσεων του Κρουζ με τον ηγετικό πυρήνα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Λίντσεϊ Γκράχαμ, γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας που του είχε ασκήσει σκληρή κριτική, διοργανώνει σήμερα δράση οικονομικής ενίσχυσης της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Τσαρλς Φόστερ, δικηγόρος στο Χιούστον ειδικευμένος σε θέματα μετανάστευσης που υποστήριζε τον Μπους μέχρι να εγκαταλείψει την προεκλογική εκστρατεία το Φεβρουάριο, δηλώνει ότι καλεί την ηγετική ομάδα των Ρεπουμπλικάνων να συνταχθεί πίσω από τον Κρουζ. “Το βασικό μου επιχείρημα προς αυτούς είναι ότι ο Τραμπ αποτελεί απειλή. Η προεδρική υποψηφιότητά του θα είναι ολική καταστροφή. Ο μοναδικός υποψήφιος που έχει μια πραγματική ευκαιρία, στη βάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, καθώς είναι περισσότερο συντηρητικός από τον Κέισικ, είναι ο Τεντ” τονίζει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: