Αγριος καυγάς ΕΔΕΚ-Βίκτωρα για τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου




Ο κ. Σιζόπουλος σήμερα (χθες) πρόσφερε απρόσμενα «όπλα» στον κ. Ακιντζί, αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε γραπτή απάντηση του στον Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι “η Κυβέρνηση, ως σοβαρή και υπεύθυνη που είναι, θα ακούσει απόψε τα όσα είπε επί της ουσίας ο κ. Σιζόπουλος και αν χρειαστεί θα επανέλθει αύριο”.

“Ωστόσο, ένα είναι σίγουρο: ο κ. Σιζόπουλος σήμερα πρόσφερε απρόσμενα `όπλα` στον κ. Ακιντζί”, καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΩΣΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Η αλήθεια ποτέ δεν έβλαψε κανένα

Κατανοούμε την ανησυχία και τον πανικό που έχει καταλάβει το Προεδρικό γιατί αποκαλύφθηκε η συστηματική και οργανωμένη παραπληροφόρηση του κυπριακού λαού για όσα συζητεί και όσα συμφωνεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πίσω από τις πλάτες του.
Η αλήθεια ποτέ δεν έβλαψε κανένα.
Αυτό που έβλαψε ήταν οι συνωμοσίες της σιωπής και το παρασκήνιο.
Γιατί ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του αποφεύγουν να απαντήσουν επί της ουσίας;
Αυτά που ο συναγωνιστής Σιζόπουλος αποκάλυψε, ανταποκρίνονται ή όχι στην πραγματικότητα;
Για χάριν της ιστορίας αυτοί που επικρίνουν τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ παρασιωπούν το γεγονός ότι και στο παρελθόν έχουν δημοσιοποιηθεί πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου.
Να τους υπενθυμίσουμε ότι:
Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης στο βιβλίο του «Η Κατάθεση μου», (σελ. 507, Τόμος Δ’, εκδ. 1991) αποκαλύπτει πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου.
Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου στο βιβλίο του «Κύπρος -Ευρωπαϊκή Ένωση» δημοσιεύει πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου (Παράρτημα 2, σελ. 387, εκδ. 2004)
Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δημόσια ομιλία του στη Βουλή στις 11 Φεβρουαρίου 2016 αποκαλύπτει πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου για να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες υποχωρήσεις του.
Καλούμε ξανά τον Πρόεδρο Αναστασιάδης και του συνεργάτες του να απαντήσουν εάν όσα αποκάλυψε ο Μαρίνος Σιζόπουλος εάν είναι αλήθεια ή όχι;

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε γραπτή απάντηση του σε ΔΗΚΟ και Οικολόγους “για το ατόπημα Σιζόπουλου” θέτει το ερώτημα προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τον κ. Περδίκη κατά πόσο επικροτούν ή καταδικάζουν την ενέργεια του Προέδρου της ΕΔΕΚ.

“Το ερώτημα για τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο είναι ένα και απλό: Θα προέβαινε ο ίδιος σε μια τέτοια ενέργεια δημοσιοποίησης αποσπασμάτων από τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου, όπως προέβη σήμερα ο κ. Μαρίνος Σιζόπουλος; Καταδικάζει την ενέργεια αυτή, ναι ή όχι;”, διερωτάται ο κ. Παπαδόπουλος και προσθέτει ότι “τα υπόλοιπα που αναφέρονται σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ έχουν συζητηθεί και απαντηθεί χιλιάδες φορές”.

Όσον αφορά τον κ. Περδίκη, προσθέτει, “ θέλουμε να τον ενημερώσουμε ότι η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων σε πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου επί εποχής Μακαρίου, δεν ήταν αποκάλυψη ούτε παραβίαση της εμπιστευτικότητας των συζητήσεων, αφού το σχετικό απόσπασμα περιέχεται σε βιβλίο που εξέδωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Βασιλείου”.

“Η ερώτηση για το κατά πόσο επικροτεί ή καταδικάζει την ενέργεια του κ. Σιζόπουλου ισχύει και για τον κ. Περδίκη”, καταλήγει στη γραπτή δήλωση του.

http://mignatiou.com/2016/03/sok-stin-kipro-o-sizopoulos-dimosiopii-ta-simfonithenta-apo-anastasiadi-akintzi/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: