To Καλαματιανό Καρναβάλι διεκδικεί μια θέση …στο Γκίνες




Χορό, τραγούδι, παιχνίδια, παρελάσεις, αλλά και κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες στο χορό «μπατσάτα», περιλαμβάνει το 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι, το οποίο ξεκινά την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016.

Το πρόγραμμα του καρναβαλιού ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, από την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του δήμου Καλαμάτας και την Καρναβαλική Επιτροπή.

Ήδη, έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους 33 πληρώματα, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, παρατείνεται έως την προσεχή Κυριακή 21 Φεβρουαρίου η υποβολή των δηλώσεων, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Καλαμάτας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Καρναβαλιού έχει ως εξής:

• Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Όθωνος, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του καλαματιανού καρναβαλιού με την παράδοση των λαβάρων στα πληρώματα. Ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Νίκας, θα κάνει την κήρυξη, ενώ θ’ ακολουθήσει χορός, τραγούδι, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις

• Την Παρασκευή 4 Μαρτίου, στο club «Please don’t tell» διοργανώνεται το party του καλαματιανού καρναβαλιού.

• Το Σάββατο 5 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση των πληρωμάτων από το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων μέχρι την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας (Βασιλέως Γεωργίου).

• Το Σάββατο 12 Μαρτίου, το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, θα γίνει η προσπάθεια να καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στο χορό «μπατσάτα», με τη συμμετοχή εκατοντάδων χορευτών απ’ ολόκληρη την Ελλάδα.

• Την Κυριακή 13 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση από την πλατεία 23ης Μαρτίου μέχρι την κεντρική πλατεία. Θ’ ακολουθήσει η απονομή των βραβείων και συναυλία με το συγκρότημα των Otherview.

Στο ενδιάμεσο των ημερών της Αποκριάς, θα πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια του Μυστικού της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: