Μόσχα: Παραλογισμός Ερντογάν τα περί ρωσικής εισβολής στην Συρία




«Λανθασμένες και παράλογες» χαρακτήρισε το Κρεμλίνο τις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου Ερντογάν περί εισβολής της Ρωσίας στη Συρία.

Πρόσφατα ο Ερντογάν είχε δηλώσει: «Οφείλουμε να ρωτήσουμε τους Ρώσους: τι κάνετε στη Συρία; Στην πραγματικότητα, είστε εισβολείς. Συνεργάζεστε με κάποιον (τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ), ο οποίος έχει σκοτώσει 400.000 ανθρώπους και συνεχίζει να σκοτώνει αμάχους», αναφέρει το Έθνος.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, απέρριψε ως παράλογες αυτές τις κατηγορίες και δήλωσε ότι δεν έχει καταστεί μέχρι στιγμής δυνατό να συζητηθούν τρόποι βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία.

Παράλληλα απαντώντας στην κριτική της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ για τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις» για θανάτους αμάχων από τις επιδρομές.

Σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες απηύθυνε έκκληση στην Τουρκία να ανοίξει τα σύνορά της- «όπως οφείλει σύμφωνα με διεθνείς κανονισμούς»- στους χιλιάδες Σύρους που συνωστίζονται στη μεθόριο, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στο Χαλέπι.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: