Μόνο αν δεχθεί ο Αναστασιάδης τα τελεσίγραφα Ερντογάν θα λυθεί το Κυπριακό




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η «πολιτική απάτη» πάντα ανθούσε στο νησί μας… Η εισαγωγή δεν αφορά τις οικονομικές απάτες -που όπως μας υποσχέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου θα βρουν τον δρόμο τους προς τις δικαστικές αίθουσες- αλλά την τέχνη της παραπληροφόρησης, η οποία έχει αναδειχθεί σε επιστήμη από τον πολιτικό κόσμο.

Εδώ και μήνες, με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, παίζεται ένα παιγνίδι γύρω από το Κυπριακό. Πριν διαρρεύσει το σημείωμα του κ. Αναστασιάδη προς τον άβουλο γενικό γραμματέα Μπαν Κι Μουν, η πλειοψηφία των πολιτών πίστευε ότι η λύση είναι εξαιρετικά κοντά. Όποιος μελέτησε το σημείωμα καταλαβαίνει ότι ΜΟΝΟ εάν υποχωρήσει ο Κύπριος Πρόεδρος θα επιτευχθεί συμφωνία. Οι λεγόμενες υποχωρήσεις της Τουρκίας, για τις οποίες μας ζάλισαν τον… έρωτα οι Βρετανοί, ο ατλαντιστής Νορβηγός Άιντα και μερικοί συνάδελφοι, είναι μόνο στη φαντασία τους. Δεν έχουν καν ενδείξεις, πόσο μάλλον ισχυρές αποδείξεις ότι οι ισλαμιστές της Άγκυρας, που δείχνουν το πραγματικό πρόσωπό τους καθημερινά στο Κουρδιστάν, μέσα στην ίδια τη χώρα τους, αλλά και στο Αιγαίο, όπου χάνονται τόσες ψυχές, θα αποδεχθούν λύση που δεν θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Και τα συμφέροντά τους, αγαπητοί αναγνώστες, δεν ταυτίζονται καθόλου με τα «θέλω» του κυπριακού λαού. Σε καμία περίπτωση.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ προσπάθησε να μας παρουσιάσει έναν «αγγελικό εαυτό» όσων συνάντησε στην Κωνσταντινούπολη. Κακώς έπραξε. Την ίδια στιγμή, οι ευρωβουλευτές του κομμουνιστικού κόμματος, Νεοκλής Συλικιώτης και Τάκης Χατζηγεωργίου, δίνουν μάχες στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στο ίδιο το Κουρδιστάν, για τα δικαιώματα των Κούρδων, οι οποίοι έχουν χάσει κάθε δικαίωμα. Διαβάστε τα άρθρα και τις ανακοινώσεις τους. Ποιος κάνει λάθος; Ο κ. Άντρος Κυπριανού ή οι ευρωβουλευτές του; Διότι πρόκειται για δύο διαφορετικές τοποθετήσεις, για την ίδια χώρα, από το ίδιο κόμμα. Δηλαδή, ο κ. Νταβούτογλου είναι «καλός πατερούλης» και θα μας λύσει το Κυπριακό, ενώ στο Κουρδιστάν είναι δολοφόνος; Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, και περισσότερο ο Πρόεδρος της κατοχικής δύναμης, είναι ο ίδιος και ο αυτός άνθρωπος. Αυτός που δίνει τις εντολές να δολοφονούνται γυναικόπαιδα στο Κουρδιστάν.

Σε δηλώσεις του ο κ. Συλικιώτης είπε ότι το (κουρδικό κόμμα) HDP αντιμετωπίζει διώξεις από το αυταρχικό τουρκικό κράτος. Πρόσθεσε ότι καθημερινά συλλαμβάνονται στελέχη του κουρδικού κόμματος και διεξάγεται ένας ανοικτός πλέον πόλεμος στις κουρδικές περιοχές. Ο κ. Συλικιώτης τόνισε ότι υπερασπιζόμαστε τον αγώνα των Κούρδων και απευθύνουμε ερωτήματα προς τους αρμόδιους επιτρόπους της ΕΕ για το ποια μέτρα θα λάβουν εναντίον της Τουρκίας. Αξίζει συγχαρητηρίων ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία είναι και αυτή η αμφιβολία που έχουν οι πάντες στην Κύπρο για το θέμα της ασφάλειας. Γι’ αυτό και απορρίπτονται οι τουρκικές εγγυήσεις και η παρουσία του τουρκικού κατοχικού στρατού έστω και με ένα στρατιώτη. Έθεσε ο κ. Κυπριανού στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας τις διαπιστώσεις των ευρωβουλευτών του για το Κουρδιστάν; Του μίλησε για τους φόβους των Ελληνοκυπρίων λόγω της παρουσίας, 40 μίλια από το νησί, της πανίσχυρης Τουρκίας; Και με βάση τις διαπιστώσεις των ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ για το πραγματικό πρόσωπο των ισλαμιστών που κυβερνούν την Τουρκία, νιώθει άνετα να συζητά με τους κατακτητές, που του άνοιξαν τις πόρτες για να τον χρησιμοποιήσουν;

Ας πάμε τώρα στον κ. Αναστασιάδη… Ποιος λέει αλήθεια; Ο παράνομος πρέσβης της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Ντεργιά Κάνμπαϊ, που για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες μας προσγείωσε ανώμαλα; Ο κ. Ακιντζί, που δημόσια και με κάθε επισημότητα μας είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα… αποβιώσει; ‘Η ο κ. Νταβούτογλου μέσω αυτών που μετέφερε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ;

Η τουρκική θέση είναι αυτή και δεν έχει αλλάξει, όπως την εξέφρασε ο κ. Κάνμπαϊ. Μίλησε για την «ύπαρξη δύο διαφορετικών κρατικών δομών» στην Κύπρο και πρόσθεσε: «Κάποιοι προσεγγίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία του 1960 ως κοινοτική ομοσπονδία. Σήμερα, δημιουργείται μία γεωγραφική ομοσπονδία με δύο περιφέρειες, δύο λαούς και δύο κυριαρχίες. Οι δύο κυρίαρχες περιοχές θα ενωθούν και θα δημιουργήσουν ενιαία κυριαρχία στο διεθνές πεδίο. Είμαι πολύ περίεργος να δω πώς θα το κατορθώσουν».

Σ’ αυτή τη λύση μας οδηγούν ολοταχώς το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ; Ευχαριστούμε, αλλά την απορρίπτουμε…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η διαφθορά των πολιτικών και των υπόλοιπων ταγών της οικονομικής ζωής του τόπου δεν είναι μόνο ενοχλητική, αλλά και μας προσβάλλει σαν πολίτες και ελεύθερους ανθρώπους. Οι ηγέτες των μεγάλων κομμάτων του νησιού, του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, δεν είναι μόνο ότι μας θεωρούν βλάκες (και τους οπαδούς τους αρνιά). Αλλά αντί να σιωπήσουν ζητούν και τα ρέστα, επειδή δήθεν τους κακολογήσαμε τους… φτωχούς, οι οποίοι τα πήραν από τους επιχειρηματίες, όχι για τα κόμματα και τους εαυτούς τους, αλλά για τα φοιτητόπουλα, που παράτησαν τα μαθήματά τους για να σπεύσουν στην Κύπρο να ψηφίσουν. Δεν πιστεύω τίποτα απ’ όσα λένε, και οι ισχυρισμοί τους είναι διάτρητοι. Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρουν οι Κύπριοι πολιτικοί; Το πολιτικό προσωπικό είναι διαβρωμένο και αυτός είναι ένας εκ των βασικών λόγων που ανησυχούμε για το εθνικό θέμα. Στα μάτια των οπαδών τους, το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ είναι εχθρικά κόμματα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Παίζεται ένα θέατρο… Αλληλοστηρίζονται στο εθνικό θέμα, και σε περιπτώσεις όπως αυτή της Focus. Στις προεκλογικές περιόδους, όμως, επαναφέρουν τα περί «προδοτών κομμουνιστών» και «προδοτών πραξικοπηματιών» για να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους. Το σκάνδαλο της Focus δεν πρέπει να επιτρέψουμε να καλυφθεί…

WWW.PHILENEWS.COM, WWW.MIGNATIOU.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: