Γκάμπριελ: “Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να πνιγεί στους πρόσφυγες”




Τη συμπαράσταση της γερμανικής κυβέρνησης στην Αθήνα για τη διαχείριση των αυξημένων προσφυγικών ροών, εξέφρασε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση, σημειώνοντας με έμφαση πως “δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να πνιγεί στους πρόσφυγες”.

“Σε περίπτωση που ανατολικοευρωπαϊκές χώρες κλείσουν τα σύνορά τους τότε θα πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα με ποσοστώσεις στην κατανομή προσφύγων”, τόνισε ο Γκάμπριελ, ασκώντας κριτική στις περισσότερες χώρες μέλη για απουσία αλληλεγγύης: “Από τις 28 χώρες μέλη, οι 23 δεν δέχονται πρόσφυγες. Είναι διαστρέβλωση να υποστηρίζεται ότι η Γερμανία παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο. Στην πραγματικότητα είναι οι 25 χώρες-μέλη της ΕΕ που το παραβιάζουν”, πρόσθεσε ο αντικαγκελάριος, αναφέρει το Mega.

Αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις που γίνονται μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, ο Γκάμπριελ εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα υπάρξει πρόοδος για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Επιπλέον, άσκησε δριμεία κριτική στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος παρά την προσφυγική κρίση επιμένει σε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “με τον τρόπο αυτό ο Β. Σόιμπλε στέκεται εμπόδιο σε απαραίτητες επενδύσεις στην ενσωμάτωση των προσφύγων”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: