Δεν προσφέρεται για ακρότητες και δημαγωγίες το εθνικό θέμα λέει ο Χάρης Γεωργιάδης




Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για ακρότητες, δημαγωγίες και για τη διχαστική όξυνση, τόνισε χθες ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα Πέτρου Γιάλλουρου, στον Ιερό Ναό Παναγίας της Φανερωμένης.

«Σε όλους τους εθνικούς αγώνες ο ελληνισμός μεγαλούργησε όταν επέδειξε σωφροσύνη και μεθοδικότητα. Όταν η απέραντη αγάπη του για την πατρίδα μετουσιώθηκε σε ενότητα και υπευθυνότητα λαού και ηγεσίας. Κινδύνευσε όμως να χάσει τα πάντα όταν οδηγείτο στην διχόνοια και τον διχασμό. Όταν παράσυρετο από τον ανεύθυνο λαϊκισμό, τα συνθήματα, την πατριδοκαπηλία και τις σκοπιμότητες», είπε ο Υπουργός.

Έχουμε υποχρέωση, επεσήμανε, «σε όλους αυτούς που έδωσαν αγώνες για την πατρίδα, να αναγνωρίσουμε τα ιστορικά μας λάθη, να μάθουμε από αυτά και να μην τα επαναλάβουμε. Να καταλάβουμε ότι τα εθνικά μας θέματα και η αγάπη προς την πατρίδα δεν προσφέρονται ούτε για ακρότητες, ούτε για δημαγωγίες, ούτε για τη διχαστική όξυνση».

Πατριωτικό στις μέρες μας δεν είναι οι κορώνες και τα συνθήματα, αλλά το κάθε τι που καθιστά την πατρίδα μας πιο ισχυρή και πιο αξιόπιστη, υπέδειξε ο Χάρης Γεωργιάδης.

Ανέφερε πως «χρειάζεται να ξαναβρούμε τη βούληση και την ηθική δύναμη που θα μας επιτρέψει να πορευτούμε με σύνεση, αποφασιστικότητα και εθνική ομοψυχία».

Οφείλουμε, σημείωσε, «να αφήσουμε πίσω πρακτικές και νοοτροπίες που οδηγούν στο διχασμό και την όξυνση. Να έχουμε βεβαίως επίγνωση των δυσκολιών. Να παραμείνουμε σοβαροί και προσγειωμένοι. Αλλά να μην επιτρέψουμε ποτέ στον φόβο και στην άρνηση να σταθούν εμπόδιο στην προοπτική και την ελπίδα».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: