Απογοητευμένοι δηλώνουν οι αγρότες μετά την συνάντηση με Τσίπρα




Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις των αγροτών μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό μερίδας αγροτών.

Δεν είναι ότι είμαστε καλύτερα από κει που ήμασταν, σε ορισμένες περιπτώσεις είμαστε χειρότερα και από κει που ήμασταν πριν τις κινητοποιήσεις, είπε στο Mega ο γραμματέας της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Γιάννης Παναγής.

Ο κ. Παναγής ήταν από τους αγρότες που δεν παρέστησαν στη συνάντηση και κατήγγειλε “τη χειραγώγηση της ελεύθερης έκφρασης, την καταστρατήγηση της δημοκρατικής εκπροσώπησης και ανάδειξης των προβλημάτων των αγροτών”. Μίλησε για χειραγώγηση από την πλευρά του Μαξίμου για το ποιοί θα παραστούν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό καθώς και για “βέτο για κάποια άτομα”.

“Πέφτουν και πάλι οι μάσκες. Αυτό που γνωρίσαμε και είδαν όλοι οι συνάδελφοί μου δεν θα συνέβαινε ούτε στα πιο απολυταρχικά καθεστώτα” ανέφερε, και πρόσθεσε:”Οδηγούμαστε σε αδιέξοδα. Αφανίζουν την πιο παραγωγική τάξη”.

“Εμείς βάλαμε δύο κόκκινες γραμμές όσον αφορά το θέμα του ασφαλιστικού. Με την αυτονόμηση και τον διαχωρισμό του ΟΓΑ σε δύο ταμεία και το δεύτερο ήταν το θέμα των εισφορών. Πρέπει να απαντήσουν επ αυτού οι κύριοι της κυβέρνησης” τόνισε.

Ο κ. Παναγής τόνισε ότι σήμερα θα συνεχίζουν τις επαφές με τα κόμμα ώστε να ενημερωθεί όλος ο πολιτικός κόσμος για τις θέσεις τους και πως χθες στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Φώφη Γεννηματά αναλύθηκαν εκτενώς οι προτάσεις τουςς.

“Τίποτα δεν βγάλαμε” από την συνάντηση, είπε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής από το μπλόκο του Κάστρου, Γ. Τζαβάρας που παρέστη στη συνάντηση. “Υπάρχει μια παράταση ζωής στο ασφαλιστικό, η φορολογία δεν αλλάζει” τόνισε.

Βγήκαμε στο δρόμο, είπε ο κ. Τζαβάρας γιατί το σχέδιο του ασφαλιστικού και του φορολογικού μας έβρισκε αντίθετους. Το καλάθι μας ήταν μικρό στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σημείωσε, “πήγαμε να περισώσουμε”.

Το μπλόκο του Κάστρου, μετά την ενημέρωση που είχε για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και πως “όλα αυτά που ανακοίνωσαν δεν μας καλύπτουν” είπε ο κ. Τζαβάρας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: