Ολλανδικό σχέδιο για τους πρόσφυγες-Προβλέπει επαναπροώθηση σε Τουρκία




Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ολλανδών Σοσιαλδημοκρατών Ντιέντερικ Σάμσομ, ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε, προωθεί τη διαπραγμάτευση με την Τουρκία για τη συμφωνία επί ενός σχεδίου για το Προσφυγικό.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, σύμφωνα με το σχέδιο της ολλανδικής προεδρίας, η ΕΕ θα δέχεται 250.000 πρόσφυγες μέσω της Τουρκίας ανά έτος μέσω της νομίμου οδού, και η ίδια η Τουρκία θα δέχεται πίσω άμεσα, όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που φεύγουν από το έδαφός της και φτάνουν στην Ελλάδα.

Η συμφωνία θα επιτευχθεί, σύμφωνα με τον Diederik Samsom, μεταξύ μιας μικρής ομάδας κρατών της ΕΕ, που θα δεχθούν να μοιραστούν αυτόν τον αριθμό μεταξύ τους. Η Τουρκία θα αναλάβει ως αντάλλαγμα να αποδέχεται όλες τις επιστροφές και επαναπροωθήσεις μεταναστών από την Ελλάδα, όπως και την επιστροφή όλων των μεταναστών που παρανόμως έχουν ήδη περάσει στο ελληνικό έδαφος τους τελευταίους μήνες.

Ο Diederik Samsom ισχυρίζεται ότι η πρώτη συνάντηση για το θέμα έγινε το Δεκέμβριο μεταξύ της Καγκελαρίου Μέρκελ, του Σουηδού πρωθυπουργού Λόεφεν και του πρώτου Αντιπροέδρου της Κομισιόν Φράνς Τίμμερμανς. Ο ίδιος αναφέρει ότι η Γαλλία αποφεύγει να ενταχθεί στην ομάδα αυτή των κρατών.

Ο Samson αναφέρει μάλιστα ότι σε συνδυασμό με την άδεια εργασίας και τα σχολεία που θα φτιάξει η Τουρκία για τους Σύρους, η κατάσταση θα αποσυμφορηθεί.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: