Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ο πιο καλός ο μαθητής» του πελατειακού συστήματος…




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει το προπατορικό αμάρτημα. Το αμάρτημα που μας έφτασε μέχρι εδώ και άφησε με την βοήθεια και του PSI τα Ταμεία στεγνά από σάλιο, όπως είχε προαναγγείλει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Φταίνε οι προηγούμενοι» που μοίραζαν αφειδώς συντάξεις και προνόμια στην εκλογική πελατεία τους, οπότε εμείς αρκεί απλώς να κλωτσάμε το “ντενεκεδάκι” στις επόμενες γενιές. Μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει…

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ εξηγεί, με παραδείγματα και μπουρδολογικά non paper που δεν καταλαβαίνει κανείς, ότι για όσα συμβαίνουν φταίει η σημερινή αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και όσοι έφτιαξαν τα «ρετιρέ» και χάιδευαν την εκλογική πελατεία τους.

Με μια διαφορά. Παραλείπει η κυβέρνηση να πει ότι αυτά τα ρετιρέ τα κληρονόμησε με μεγάλη χαρά, η ίδια. Έκαναν «μεταγραφή» την εκλογική πελατεία των προηγούμενων. Έτσι εξάλλου βρέθηκε ο κ. Αλέξης Τσιπρας στο Μαξίμου και ο κ. Πάνος Καμμένος στην κυβέρνηση.

Γι’ αυτήν την εκλογική πελατεία, θυσιάζουν και πάλι τις επόμενες γενιές.

Το μόνο που άλλαξε ήταν το χρώμα στο ψηφοδέλτιο όσων έπαιρναν τις παχυλές ακούραστες συντάξεις τους, και απολάμβαναν τα προνόμια τους.

Εκείνα που τους είχαν δώσει οι προηγούμενοι πολιτικοί πάτρωνες τους…

Πριν τους αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Μεταρρύθμιση όμως δεν είναι να μοιράζεις αυτά που δεν έχεις… Να σκορπάς αυτά που κλέβεις από τις επόμενες γενιές.

Φταίνε για όλα οι προηγούμενοι, λένε με απύθμενο θράσος κάποια κυβερνητικά στελέχη.

Αλλά τότε, ας βρεθεί έστω και ένας με μια δήλωση την οποία να παρουσιάσει η κ. Ολγα Γεροβασίλη που να αποδοκίμαζε τις κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, της ΕΡΕ του Πλαστήρα, του Παπάγου επειδή μοίραζαν χατιρικές συντάξεις και προνόμια.

Πριν καταγγείλουν ξεδιάντροπα τις υπαρκτές ευθύνες εκείνων που κυβέρνησαν πριν από αυτούς, ας μας πουν τι θέση πήραν στην μεταρρύθμιση Γιαννίτση που δε έγινε ποτέ.

Ποιος ηταν που έσπαγε τα πεζοδρομια στην Αθηνα για να μην πειραχθουν προνομια:

Δεν έφταιξαν μόνο όσοι τα μοίρασαν αλλά και όσοι σήκωσαν τείχη για να μην υπάρξει από τότε καμία αλλαγή.

Κι αν όλοι οι προηγούμενοι αδίκησαν τις επόμενες γενιές μοιράζοντας λεφτά τότε που υπήρχαν χρήματα, σήμερα που τα Ταμεία είναι «στεγνά» αυτό που πάει να κάνει η κυβέρνηση είναι σχεδόν έγκλημα…

Απλώς δεν νοιάζεται για το μέλλον. Να μείνει κάνα εξάμηνο ακόμη στο Μάξιμου νοιάζεται… Και όποιος τσιμπήσει.

Η ιστορία των τελευταίων μηνών έδειξε ότι υπάρχουν ακόμη κορόιδα και μάλιστα πολλά… Μέχρι να καταλάβουν τι θα πάρουν για σύνταξη γιατί τότε θα τρέχουν στα δικηγορικά γραφεία του Μητρόπουλου και του Κατρουγκαλου, για να ανατρέψουν το «σοσιαλιστικό» Μνημόνιο.

Μέχρι να βρουν τον νέο Σωτήρα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: