Η ENI “ψηφίζει” κυπριακή ΑΟΖ, δηλώνει ο Χριστοδουλίδης




Ψήφο εμπιστοσύνης στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας έδωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΝΙ Claudio Descalzi, κατά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Νταβός.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, οι δύο πλευρές είχαν μια παραγωγική συνάντηση, που διήρκεσε 45 λεπτά, με τον κ. Descalziνα εκφράζει την δέσμευση της εταιρείας για περαιτέρω δραστηριοποίηση στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η ψήφος εμπιστοσύνης της ΕΝΙ στην Κύπρο επιβεβαιώνεται εξάλλου και με την πρόσφατη επέκταση της πρώτης ερευνητικής περιόδου, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

«Θεωρούμε τη δέσμευση πολύ σημαντική, αφού έρχεται σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον για τον τομέα των υδρογονανθράκων, λαμβάνοντας υπόψη και τις τιμές του πετρελαίου», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ο κ. Descalzi ανέφερε ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα στην περιοχή μετά την ανακάλυψη του αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζορ, με την ΕΝΙ να επιθυμεί να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή.

Αντώνης Γκιλδάκης, ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: