Διαφορετικές ιστορίες με αμερικανικά όπλα που σκοτώνουν αθώους




Του Πανίκου Παναγιώτου
www.philenews.com

Δάκρυσε ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα όταν μίλησε για τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο μακελειό του Σάντι Χουκ. Ανακοινώνοντας μέτρα για τον έλεγχο της οπλοκατοχής, ανέφερε ότι «πολλοί έχουν μάθει να ζουν με την αναπηρία ή έχουν μάθει να ζουν χωρίς την αγάπη της ζωής τους. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται εδώ σήμερα. Μπορούν να σας πουν ιστορίες. Σ’ αυτή την αίθουσα, υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες. Έχουν πονέσει πολλές καρδιές. Υπάρχει δύναμη, αλλά και πολύς πόνος».

Παρακολουθώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μιλά για τους αθώους Αμερικανούς που σκοτώνονται από όπλα (πάνω από 30.000 κάθε χρόνο), σημειώνοντας ότι «σ’ αυτή την αίθουσα, υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες», στο μυαλό μου γυρόφερναν ιστορίες της δικής μας πατρίδας, της Κύπρου, με θύματα χιλιάδες αθώους Κύπριους. Και διερωτήθηκα, πώς θα αντιδρούσε ο άνθρωπος Ομπάμα όταν θα άκουγε τις μαρτυρίες δυο Ελληνοκύπριων γυναικών -ήταν 14 ετών το 1974- που κακοποιήθηκαν και βιάστηκαν από τους Τούρκους κατακτητές;

«Από την πρώτη νύχτα, ήρθαν να μας μετρήσουν» ανέφερε στην αφήγησή της στο ΚΥΠΕ η Μαρία, προσθέτοντας: « Έπιασαν εμένα κι άλλες κορούδες και μας πήραν μέσα στα χωράφια θεοσκότεινα. Με τράβηξαν με το ζόρι, έξω μακριά. Έφευγε ο ένας κι ερχόταν άλλος, κι εγώ να αιμορραγώ, να παρακαλώ τον Θεό να με βοηθήσει, να φωνάζω, ένα μωρό δεκατεσσάρων χρόνων. Έκαναν το κέφι τους και μας έπαιρναν πίσω. Άκουγα τις γυναίκες που σκέφτονταν να αφήσουν το γκάζι της κουζίνας ανοικτό για να αυτοκτονήσουμε, να γλυτώσουμε από αυτό το μαρτύριο. Κάθε νύκτα τα ίδια πράγματα. Κρυβόμασταν στο πατάρι του σπιτιού, αλλά μας έβρισκαν και μας τραβούσαν από τα μαλλιά. Συνέχισε αυτή η φρίκη για δύο-τρεις μήνες».

Ο κ. Ομπάμα λοιπόν μάχεται με ειλικρίνεια ενάντια στο λόμπι των όπλων και στους δολοφόνους αθώων πολιτών και ο λαός της Κύπρου ενάντια στους βιαστές της γης του, της Ιστορίας του, των γυναικών του και της αξιοπρέπειάς του.

Πρόκειται για διαφορετικές ιστορίες, διαφορετικής μορφής εγκλήματα, αλλά και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει κάτι κοινό: χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται αμερικανικά όπλα και είναι ιστορίες που αφορούν την προστασία του δικαιώματος της ζωής.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: