Κυπριακή συναυλία στη Βιέννη




Καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα, επευφημήθηκαν από το φιλόμουσο κοινό στην «Κυπριακή Πανηγυρική Συναυλία», που διοργάνωσε στην «Αίθουσα Μπραμς» στο ξακουστό βιεννέζικο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής, το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Βιέννης, υπό την αιγίδα του Κύπριου υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, με κύριο χορηγό το Υπουργείο και με τη στήριξη των πολιτιστικών υπηρεσιών του Δήμου Βιέννης.

Συντελεστές της λυρικής βραδιάς ήταν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ο διεθνώς γνωστός Κύπριος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης, η Κύπρια υψίφωνος Ζωή Νικολαΐδου, οι Ελληνίδες υψίφωνες Κατερίνα Κουρή και Ιουλία Καραγκούνη, η Ελληνίδα μεσόφωνος Έλσα Γιαννουλίδου και ο Έλληνας τενόρος Αντώνης Κορωναίος.

Τους καλλιτέχνες συνόδευσε η εικοσαμελής «Ορχήστρα Δωματίου Ορφέας» της Βιέννης, που αποτελείται κυρίως από νέους Έλληνες μουσικούς της Βιέννης και την οποία ίδρυσε πριν από τέσσερα χρόνια και διηύθυνε στη συναυλία, ο διευθυντής ορχήστρας και πιανίστας, Κωνσταντίνος Δημηνάκης.

Στη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Βιέννης, που είχε αναγείρει ο μεγάλος Έλληνας μαικήνας των Τεχνών, Νικόλαος Δούμπας, οι καλλιτέχνες παρουσίασαν αποσπάσματα από έργα των μουσουργών Λέχαρ, Μπιζέ, Ντονιτσέτι, Ροσίνι, Γκουνό και Πουτσίνι, όπως επίσης του Νίκου Σκαλκώτα, των Κυπρίων συνθετών Γ. Χατζηλοΐζου και Τ. Ξηρέλη, αλλά και μια σειρά τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη.

Του ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Δ. Δημητρακούδη, Βιέννη, Austria

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: