Γιατί ο Πρωθυπουργός είναι τόσο εκνευρισμένος με τους ανθρώπους του ΔΝΤ;




Αρνήθηκε το ΔΝΤ να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εναντίον του Ταμείου. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αυτεπάγγελτα είπε ότι «δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο» για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, στην ΕΡΤ που δημοσιοποιήθηκαν ευρύτατα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός είναι πολύ ενοχλημένος με το ΔΝΤ για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή προβάλλει εμπόδια στις διαπραγματεύσεις.

Τον κ. Τσίπρα εκνεύρισε ένα περιστατικό που σημειώθηκε στην προηγούμενη επιθεώρηση όταν οι Ευρωπαίοι έδειχναν να βρίσκουν «καλές» τις ελληνικές προτάσεις. Σύμφωνα με Ελληνες αξιωματούχους, η υπεύθυνη της Αποστολής του ΔΝΤ κ. Ντέλια Βελκουλέσκου ζήτησε τότε διακοπή της συνάντησης για να συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους, στους οποίους τόνισε τη διαφωνία της, αλλά και το βέτο της. Δεν συμφωνούσε με τις ελληνικές θέσεις και ζήτησε να απορριφθούν.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια των συζητήσεων οι αξιωματούχοι του Ταμείου ΔΕΝ συμμετέχουν στις συζητήσεις κατά εκνευριστικό τρόπο, δρουν και αντιδρούν δηλαδή μόνο ως παρατηρητές. Και όταν δεν συμφωνούν προσπαθούν –και φαίνεται το καταφέρνουν- να επιβάλλουν τις απόψεις τους στους Ευρωπαίους.

ΜΙΧ. ΙΓΝ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: