Διαφοροποίηση του Κατσουρίδη στο Κυπριακό από θέσεις του ΑΚΕΛ; Nα μπούμε στην επίθεση




Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αμυνόμαστε αντικρούοντας απλά και μόνο όσα απαράδεκτα κατά καιρούς μας σερβίρουν άλλοι, αλλά πρέπει να μπούμε στην επίθεση, διατυπώνοντας θέσεις εφ’ όλης της ύλης του Κυπριακού, πάνω στις οποίες θα πρέπει να τοποθετηθούν όλοι οι άλλοι, δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης.

Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2016, ο κ. Κατσουρίδης είπε πως “είναι γεγονός ότι μια τέτοια προσπάθεια καταβλήθηκε με τις προτάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στο Κυπριακό, αρκετές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συγκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Επειδή όμως η τ/κ πλευρά και η Τουρκία στη συνεχεία τις αναίρεσαν, και επειδή οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις διαφώνησαν σε αρκετά σημεία, συμπεριλαμβανομένων των σημερινών κυβερνώντων, έστω και αν τώρα έκαναν στροφή και επειδή έχουν επέλθει αλλαγές στην Τουρκία και στην τ/κ κοινότητα και στην περιοχή μας και επειδή υπάρχουν νέα καθ΄ υμάς δεδομένα (π.χ υδρογονάνθρακες), αυτή η προσπάθεια πρέπει να επαναληφθεί και πάλιν σήμερα στο τραπέζι των συνομιλιών οικοδομώντας πάνω στις προηγούμενες προτάσεις”, πρόσθεσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Ανέφερε πως ο λαός πρέπει να είναι ενήμερος διότι ο λαός θα είναι ο τελικός κριτής από την μια και από την άλλη θα είναι αυτός που θα κληθεί να εφαρμόσει τη λύση. “Γι΄ αυτό ο Πρόεδρος πρέπει, όπως έχει εξαγγείλει, να ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα”, ανέφερε ο κ. Κατσουρίδης. Είπε πως η σημερινή κατάσταση επιτάσσει τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα, σημειώνοντας πως “θα πρέπει σταθερά να στέλουμε το μήνυμα της ακλόνητης θέλησης μας για λύση αλλά ταυτόχρονα και το μήνυμα που δεκαετίες πριν έστειλε ο Θεοδόσης Πιερίδης ότι `κι αν μικρός είναι ο τόπος και το θέλει και μπορεί το ασήκωτο βράχο να τον φάει με το νύχι`”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: