Πρόοδος στην σημερινή συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί, διαπιστώνει ο Άιντε




Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου έχουν τώρα περισσότερες ελπίδες και μεγαλύτερη πεποίθηση ότι τα ζητήματα που εκκρεμούν στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό μπορούν να επιλυθούν στο εγγύς μέλλον.

Αυτό αναφέρεται σε κοινή δήλωση των δύο ηγετών, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, την οποία ανέγνωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άιντε.

Η σημερινή συνάντηση ήταν η έκτη και τελευταία του μήνα Νοεμβρίου με την οποία ολοκληρώθηκε η εντατικοποιημένη φάση των συνομιλιών.

Όπως αναφέρεται στην κοινή δήλωση, κατά τη διάρκεια των έξι συναντήσεων οι ηγέτες συζήτησαν ένα αριθμό θεμάτων στα περισσότερα κεφάλαια `χιαστί και σε μεγάλο βάθος και έχουν επιτύχει περαιτέρω πρόοδο` καθώς και καλύτερη κατανόηση των ανησυχιών.

Συμφώνησαν ακόμα στην ίδρυση μιας τεχνικής επιτροπής για την εκπαίδευση. Οι επόμενες συναντήσεις των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθούν για το μήνα Δεκέμβριο στις 4, 15 και 20 Δεκεμβρίου. Αποφάσισαν επίσης όπως στις 20 Δεκεμβρίου επισκεφθούν από κοινού το εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους.

Μαρία Κονιώτου, ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: