Πανικός από τις καταγγελίες του Πανούση… Νέα βραδινή ανακοίνωση από το Μαξίμου




Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση, στα ΜΜΕ δεν έχει κανένα νόημα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές με νεώτερη ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το Μαξίμου το βράδι της Κυριακής. Είναι φανερό, ότι η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο από τις καταγγελίες του πρώην υπουργού και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται σφόδρα ενοχλημένος με  την τροπή που πήρε το θέμα.

Οι πηγές του Μαξίμου σημείωσαν επιπλέον, ότι οι καταγγελίες γίνονται στη Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου, προσπαθώντας έτσι να συνδέσει τον πρώην υπουργό “με τους ολιγάρχες των ΜΜΕ”.

Ο κ. Πανούσης, καθηγητής εγκληματολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημοσίας Τάξεως στην προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να έχει δηλώσει ότι έχει ενημερώσει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για τις απειλές που έχει δεχτεί κατά τις ζωής του και μάλιστα από άτομα, όπως αναφέρει σε βιωματικό πολιτικό βιβλίο που γράφει, όχι μόνο του υποκόσμου από τον χώρο των ποινικών και της τρομοκρατίας, αλλά και κυβερνητικά στελέχη.

Ο πρώην Υπουργός αποκάλυψε ακόμα ότι τα πραγματικά ονόματα των πρωταγωνιστών αυτών των κινήσεων εναντίον του, τα έχει καταθέσει σε συμβολαιογράφο για την ασφάλεια του ιδίου και της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα που αποκάλυψε τις απειλές κατά του κ. Πανούση, ενώ η πρωτοφανής αποκάλυψη έγινε το βράδυ του Σαββάτου (με την κυκλοφορία δηλαδή των κυριακάτικων εφημερίδων) η κυβέρνηση χρειάστηκε 24 ολόκληρες ώρες να αντιδράσει και ενώ ενδιάμεσα ο πρώην υπουργός είχε στηλιτεύσει την κυβερνητική σιωπή και είχε προχωρήσει ένα βήμα ακόμη στις καταγγελίες του. Είχε δηλώσει συγκεκριμένα (στο Βήμα FM) ότι αυτοί που τον απείλησαν ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πως η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ενήμερη.

Φανερά ενοχλημένο το Μέγαρο Μαξίμου και ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση το καλούσε να πάρει θέση για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού, εξέδωσε μία ανακοίνωση δύο γραμμών, με την οποία παραδεχόταν μεν ότι υπάρχει σοβαρό θέμα, αλλά καλούσε τον κ. Πανούση να καταθέσει τις καταγγελίες του στη δικαιοσύνη και να μην τις περιφέρει στα μέσα ενημέρωσης.

«Οι καταγγελίες, που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη» έλεγε η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επικοινώνησε με τον κ. Πανούση, θέτοντας του το ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσε αρμοδίως, από τη στιγμή που θεώρησε ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πανούσης του απάντησε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι αστυνομικό.

Κυβερνητικές πηγές λένε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το θέμα του κ. Πανούση στο περιθώριο των συσκέψεων που είχε χθες για τη διαπραγμάτευση και το προσφυγικό.

Σύμφωνα με το ΘΕΜΑ, πριν την πρώτη κυβερνητική ανακοίνωση, χθες το απόγευμα, ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει ότι «το γεγονός ότι δεν δέχτηκα ούτε ένα τηλεφώνημα από κυβερνητικό στέλεχος και συνεπώς ότι η κυβέρνηση σιώπησε έως τώρα από τις καταγγελίες ότι απειλείται η ζωή μου, αυτό πρέπει να  προβληματίζει».

Ο κ. Πανούσης επέμεινε, δε, στις καταγγελίες περί απειλής κατά της ζωής του από «πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες», αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι «αυτοί που τον απείλησαν δεν είναι ούτε υπουργοί ούτε βουλευτές, αλλά ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» και διευκρινίζοντας ότι «μέλη της κυβέρνησης ήταν ενήμερα για τις καταγγελίες του».

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «ορισμένες από τις απειλές εναντίον του έγιναν εγγράφως και επωνύμως και έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτη, ο οποίος και αυτός είναι ενήμερος της όλης υπόθεσης». Επίσης επισήμανε ότι «δεν υπάρχουν απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη».

Αποκάλυψε ακόμη ότι την τελευταία απειλή  κατά της ζωής του, την δέχτηκε μόλις πριν από μία εβδομάδα, ενώ υπήρξε και την Κυριακή ανακοίνωση από γνωστό χώρο για τις καταγγελίες που έκανε, μία ανακοίνωση που στρέφεται εναντίον του, «χωρίς να είμαι τώρα υπουργός», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση «αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές…

«Τα όσα καταγγέλλει σήμερα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες, για την κατάσταση στις φυλακές, αλλά και την Αστυνομία, αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι ο πρωθυπουργός υποχρεούται να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του και η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού.

— Έντονα προβληματισμένος για τις δημόσιες δηλώσεις του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι αναφορές που έκανε για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη που απειλούν ευθέως τη ζωή του γεννούν εντονότατο προβληματισμό. Η δε απάντηση της κυβέρνησης είναι ανεπαρκέστατη», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί άμεσα και να διερευνήσει αυτές τις εξαιρετικές ανησυχητικές καταγγελίες.

http://mignatiou.com/2015/11/maximou-i-katangelies-panousi-exeretika-sovares-na-tis-katathesi-sti-dikeosini/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: