Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

τι ωραίοι που είναι οι ταγοί μας. Όποτε βγει στη φόρα ένα σκάνδαλο, αντί να τρέχουν να το αντιμετωπίσουν και να περιφρουρήσουν τη Δικαιοσύνη αρχίζουν να μιλούν για τους άλλους. Λες και δεν το ξέρει ο κόσμος ότι είναι όλοι μπλεγμένοι.

Τις τελευταίες μέρες είναι σαν να πέφτουν από τον ουρανό οι αλληλοκατηγορίες. Βγάλαμε το Σάββατο κύριο θέμα στον Φιλελεύθερο τις κομπίνες με τις πολεοδομικές ζώνες όπου εμπλέκονται και «πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα». Παρόλο, που είναι σκάνδαλο με βαθιές ρίζες στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι η πρώτη φορά που η Ελεγκτική Υπηρεσία του κράτους ερεύνησε συγκεκριμένες περιπτώσεις κι έχει στοιχεία για έξι υποθέσεις. Όταν το γράψαμε, ο Σωκράτης Χάσικος επιβεβαίωσε το γεγονός αλλά φρόντισε να διαμηνύσει ότι αυτές οι υποθέσεις δεν είναι τις δικής του κυβέρνησης αλλά της κυβέρνησης Χριστόφια.

Ήρθε η αντίδραση από τον γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού (για έναν περίεργο λόγο ο κ. Κυπριανού επιμένει να αναλαμβάνει την ευθύνη όποτε κατηγορείται για κάτι η κυβέρνηση Χριστόφια) ο οποίος αντέστρεψε τα πυρά, διότι λέει η κυβέρνηση Αναστασιάδη έδωσε αύξηση συντελεστή στο Mall Λευκωσίας. Δηλαδή, όλοι κάνουν σκάνδαλα, εμείς γιατί να μην κάνουμε! Όπως και με την αισχρή χρηματοδότηση της Focous. Τα πήραμε, είπε προχτές ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά όλοι τα πήραν! Όπως και με τον εργολάβο που έδινε εισφορές στην ΕΔΕΚ, αλλά έδινε και σε άλλα κόμματα. Κάποιοι επιχειρηματίες δίνουν σε όλους για να σιγουρεύουν τις δουλειές τους.

Δεν μπορεί, όμως, το ΑΚΕΛ να κατηγορεί την κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι έκανε σκόντο στον επιχειρηματία Νίκο Σιακόλα με τον συντελεστή δόμησης του Mall (για να πω ένα μόνο παράδειγμα) όταν ο Δημήτρης Χριστόφιας ως Πρόεδρος δήλωνε με περηφάνια ότι έκανε σκόντο στον κ. Σιακόλα. «Έχουμε κάνει αρκετό σκόντο, πρέπει να πω, συνειδητά, όχι διότι ήταν ο Νίκος Σιακόλας, αλλά διότι τέτοια οράματα δεν μπορείς να τα καθυστερείς με διάφορους τρόπους» (Δ. Χριστόφιας, 9/2/2013). Το έλεγε όταν οκτώ μόλις μέρες πριν από τις εκλογές έβαζε τον θεμέλιο λίθο στο έργο Σιακόλα στην περιοχή Λίμνη στην Πόλη Χρυσοχούς. Τι είδους «αρκετό σκόντο» έκανε σε ένα έργο, που είναι μέχρι σήμερα υπό έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Άσε, που μια και μιλάμε για εισφορές, πρέπει να θυμίσουμε ότι όταν αποκαλύφθηκε το περίεργο ταμείο με τα γνωστά τσεκούθκια του Χριστόφια, που μοιράστηκαν ως φιλανθρωπίες πριν από τις προεδρικές εκλογές, από το σύνολο των €541.985, που είχε το ταμείο, οι €330.000 ήταν εισφορά του κ. Σιακόλα. Τώρα, όμως, αυτά ξεχάστηκαν και το θέμα είναι αν έδωσε επιπρόσθετο συντελεστή στον κ. Σιακόλα η κυβέρνηση Αναστασιάδη για το Mall Λευκωσίας.

Φτάσαμε σ’ ένα σημείο, σ’ ένα κατάντημα καλύτερα, που δεν μπορεί η «καθιερωμένη πρακτική» να θεωρείται δικαιολογία για να συνεχίζεται η κάλυψη των σκανδάλων. Είναι μια αλυσιδωτή κατάρα για τον τόπο και για να σπάσει πρέπει όλες μαζί οι ηγεσίες των κομμάτων να πάνε σ’ ένα γήπεδο να γονατίσουν και να κάνουν μετάνοιες και να ζητούν ήμαρτον για κάμποσα μερόνυχτα.

Υ.Γ.: Μεγάλη έγνοια του Σωκράτη Χάσικου από πού έγινε η διαρροή του σκανδάλου με τις πολεοδομικές ζώνες. Χτες, κατηγόρησε ευθέως την Ελεγκτική Υπηρεσία. Επειδή εμείς δημοσιεύσαμε τη «διαρροή», πρέπει να πούμε κάτι κι όποιος θέλει ας ακούσει: Δεν το μάθαμε από την Ελεγκτική Υπηρεσία και μάλιστα ο Ελεγκτής αρνήθηκε να μας δώσει οποιαδήποτε πληροφορία όταν αποταθήκαμε κοντά του για διασταύρωση, μάλλον θέλοντας να αποφύγει μια νέα κόντρα με τον Χάσικο. Ας έχουν υπόψη οι υπουργοί ότι είναι τόσο απογοητευμένος ο κόσμος, που όλο και κάποιος απηυδησμένος δημόσιος υπάλληλος θα διαρρεύσει ένα σκάνδαλο για να προλάβει το κουκούλωμά του. Διότι, δεν τους εμπιστεύεται. Ας βλέπουν την ουσία αντί να αναλώνονται σε ανοησίες.

www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: