Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στο Μπαμακό, προσφέρει βοήθεια στο Μάλι




Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε με τον «πλέον έντονο τρόπο» την «τρομοκρατική επίθεση» στο ξενοδοχείο Radisson Blu στο Μπαμακό, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση αλ Μουραμπιτούν, η οποία θεωρείται προσκείμενη στην αλ Κάιντα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η επίθεση τερματίστηκε και συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε με τους Αμερικανούς αξιωματούχους επί του πεδίου για να εξακριβώσουμε πού βρίσκονται όλοι οι Αμερικανοί υπήκοοι στο Μαλί», ανέφερε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα εκπρόσωπος της προεδρίας των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος, ο Νεντ Πράις, ανέφερε παράλληλα ότι η Ουάσινγκτον προσφέρθηκε να βοηθήσει τις αρχές του Μαλί καθώς ερευνά αυτή την «τραγική τρομοκρατική επίθεση».

Στο μεταξύ, πηγή στην αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει πως η αλ Μουραμπιτούν και η οργάνωση Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ), δεν έχει καμιά ένδειξη ότι πως το Ισλαμικό Κράτος ή η Μπόκο Χαράμ ενέχονται στην επίθεση και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι ανάμεσα στα θύματα είναι Αμερικανοί υπήκοοι.

REUTERS, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: