Υπάρχει απειλή, αλλά η ζωή πρέπει να συνεχιστεί, δηλώνει ο Βέλγος ΥΠΕΣ




Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες στο Βέλγιο για τον εντοπισμό υπόπτων τρομοκρατών μεταξύ των οποίων και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που καταζητείται για τον ρόλο του στις επιθέσεις του Παρισιού.

Όπως δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών, Ζαν Ζαμπόν, στον ρ/σ RTBF, η ζωή “πρέπει να συνεχιστεί” παρά τον ύψιστο αντιτρομοκρατικό συναγερμό που έχει παραλύσει τις Βρυξέλλες εδώ και τέσσερις ημέρες.

Αναγνώρισε ωστόσο πως “είναι σαφές πως η δράση δεν έχει τελειώσει ακόμη”, αρνούμενος ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε “ευαίσθητο στάδιο” την επομένη των εκτεταμένων επιχειρήσεων της αστυνομίας που οδήγησαν στις προσαγωγές 16 ανθρώπων, όχι όμως και του Σαλάχ Αμπντεσλάμ. “Όλος ο κόσμος ξέρει πως υπάρχει ένας ορισμένος κίνδυνος με αυτόν, άρα ναι, είναι ένας σημαντικός στόχος”, δήλωσε ο Ζαμπόν.

Ο κ. Ζαμπίν κάλεσε τους κατοίκους των Βρυξελλών να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους, καθώς η πόλη τους έχει τεθεί στο πιο υψηλό επίπεδο συναγερμού.

“Λαμβάνονται μέτρα που είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων. Όμως η ζωή πρέπει να συνεχιστεί στις Βρυξέλλες, η οικονομική ζωή και η κοινωνική ζωή. Για παράδειγμα η δημόσια υπηρεσία παραμένει ανοικτή σήμερα, οι υπάλληλοι έρχονται να εργαστούν. Η καθημερινή ζωή πρέπει να συνεχιστεί”, επέμεινε.

Το Κέντρο Ανάλυσης της Απειλής αναμένεται να προχωρήσει σήμερα σε εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης στη βάση της οποίας η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν θα διατηρήσει ή όχι έκτακτα μέτρα, όπως κλείσιμο του μετρό, των σχολείων, των παιδικών σταθμών και των πανεπιστημίων που βρίσκονται σε ισχύ και σήμερα.

http://mignatiou.com/2015/11/pente-akoma-sillipsis-sto-velgio-ke-simera-se-katastasi-sinagermou-i-vrixelles/

http://mignatiou.com/2015/11/ipsistos-sinagermos-sto-velgio-sillipsi-16-atomon-echasan-omos-ton-vasiko-ipopto/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: