Επεισόδια μεταξύ απεργών και ΜΑΤ στα Ιωάννινα




Επεισόδια ανάμεσα σε εργαζόμενους και διαδηλωτές με τα ΜΑΤ, σημειώθηκαν στην είσοδο του εργοστασίου «Γενική Ανακύκλωση Α.Ε» στα Γιάννενα, όπου οι εργαζόμενοι της επιχείρησης απεργούν και σήμερα, αν και χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου, έκρινε παράνομες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις τους.

Οι άνδρες των ΜΑΤ, έκαναν χρήση δακρυγόνων όταν ήρθαν αντιμέτωποι με απεργούς και ομάδα του ΠΑΜΕ στην πύλη του εργοστασίου, οι οποίοι υποστηρίζουν πως επιχειρήθηκε με την επέμβαση της αστυνομίας, να λειτουργήσει απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 8 εργαζομένων, ανάμεσα τους και μία γυναίκα. Η απεργία στη «Γενική Ανακύκλωση Α.Ε», γίνεται ενάντια στις απολύσεις και στις μειώσεις μισθών. Στο πλευρό των απεργών βρίσκονται σωματεία, φορείς και μέλη του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του, «καταγγέλλει την κλιμακούμενη επιχείρηση τρομοκράτησης με χρήση βίας, ΜΑΤ και χημικών εναντίον των εργαζομένων Απεργών στο εργοστάσιο ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στα Γιάννενα, που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών.

»Οι εργαζόμενοι που περιφρουρούσαν την απεργία τους δέχτηκαν σήμερα, Τετάρτη 11 Νοέμβρη, νέα επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ (είχαν προηγηθεί αντίστοιχες επιχειρήσεις την Δευτέρα και την Τρίτη με προσαγωγές εργαζομένων). Τα ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων εναντίον των Απεργών λειτούργησαν για μια ακόμη φορά ως μπράβος της εργοδοσίας που θέλει να στείλει τους εργαζόμενους στην Ανεργία και όσους κρατήσει να είναι με πετσοκομμένους μισθούς.

»Για την κλιμακούμενη επιχείρηση τρομοκράτησης φέρει τεράστιες ευθύνες η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία έδωσε εντολή να επιτεθούν τα ΜΑΤ στους εργαζόμενους που διεκδικούν το δίκιο τους. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως μπράβος αυτών που απολύουν και πετσοκόβουν τους μισθούς των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μ. Τζώρα Ιωάννινα, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: