Δίκη ΧΑ: “Εγώ το έκανα” είπε ο Ρουπακιάς, σύμφωνα με τον αστυνομικό που τον συνέλαβε




«Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα σε κανέναν. Είμαι δικός σας». Αυτά ήταν, σύμφωνα με τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης Δημήτρη Κουρετζή, τα λόγια που τους είπε ο Γιώργος Ρουπακιάς όταν τον έβαλαν στο περιπολικό, αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο αστυνομικός, μάλιστα, τόνισε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο πως αρχικά ο Ρουπακιάς τους έλεγε «δεν ξέρω τι έγινε» και αφού ο κ. Κουρετζής του είπε πως βρήκε το μαχαίρι και από εκεί θα εντοπιστεί ο δράστης, ο κατηγορούμενος προχώρησε σε αυτήν την «ομολογία».

Ο μάρτυρας εξεταζόμενος από την υπεράσπιση, και συγκεκριμένα από τον συνήγορο του Γιώργου Ρουπακιά κ. Ρουμπέκα, επανέλαβε πως ο κατηγορούμενος ήταν νηφάλιος όταν τον συνέλαβε λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ήταν νηφάλιος, ήρεμος, χωρίς να αντιδράσει κοιτούσε μπροστά ενώ το παλικάρι ήταν αιμόφυρτο λίγο πιο πέρα».

«Ζητώ την προστασία μου και την προστασία της οικογένειάς μου», είπε με την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο αστυνομικός Δημήτρης Κουρετζής.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Νοεμβρίου.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: