Την αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού Λαού για να παραμείνει στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, με αφορμή το επικείμενο Euroworking group, ζητά από τους Ευρωπαίους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Κατά την συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παυλόπουλος είπε πως στο Euroworking group, το οποίο θα συγκληθεί, «είναι ευκαιρία να αναγνωρίσει όλη αυτή την προσπάθεια που έχει γίνει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.

»Να αναγνωρίσουν όλες αυτές τις θυσίες που έχουν γίνει από την πλευρά του ελληνικού Λαού για να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη και θεωρώ ότι και όλες οι Πολιτικές δυνάμεις, όπως μέχρι σήμερα σε αυτό το μεγάλο σκοπό έχουν δείξει την υπευθυνότητά που έδειξαν και θα το συνεχίσουν, ώστε εμείς να είμαστε εκείνοι, οι οποίοι θα έχουμε τη δυνατότητα να απαιτήσουμε πραγματικά αυτό που ανήκει στον τόπο μας», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι «γενικά πάμε καλά με την προετοιμασία» και τόνισε ότι αναμένονται τα τελικά στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τις ανάγκες των Τραπεζών και ότι μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να είναι μια επιτυχής διαδικασία.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι βασικό να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και συμπλήρωσε ότι και στις υποχρεώσεις μας θα ανταποκριθούμε αλλά και το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα θα υλοποιήσουμε γιατί η ανάγκη για αλλαγή είναι έντονη και αναγνωρισμένη από όλους.

Δήμητρα Κατσιμεντέ, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: