Παυλόπουλος: “Ανάγκη να κλείσουν οι πολεμικές εστίες στην περιοχή”




Την ανάγκη να τερματιστούν οι εστίες πολέμου στη Μέση Ανατολή και να αντιμετωπιστούν οι πρόσφυγες της περιοχής υπό το πρίσμα της προστασίας της ανθρώπινης αξίας, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος προέβη στην ανωτέρω δήλωση υποδεχόμενος, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας των προέδρων και των εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

«Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι το μήνυμα της Ορθοδοξίας σήμερα για την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, όταν υπάρχουν ακόμα και στην πατρίδα μας φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης, και όταν υπάρχουν εστίες πολέμου, κυρίως στη Μέση Ανατολή, οι οποίες δημιουργούν κύματα προσφύγων, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε υπό το πρίσμα της προστασίας της ανθρώπινης αξίας», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι από το 1993 η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας συνεισφέρει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, το οποίο, όπως είπε, στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: την αρχαία Ελλάδα, μέσα από την ελευθερία και το πνεύμα, τη Ρώμη, μέσα από το κράτος και το δίκαιο, και τον Χριστιανισμό όπως προκύπτει από τα δεδομένα της Ορθοδοξίας, δηλαδή την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αύριο Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 09.30, ο Π. Παυλόπουλος θα κηρύξει την Έναρξη των Εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα: «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», η οποία διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, 18-20 Οκτωβρίου 2015.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης θα συναντηθεί στις 10.00 με τον Μητροπολίτη Τορόντο, Υπέρτιμο και Έξαρχο παντός Καναδά, κ. Σωτήριο, και στις 10.15 με τον Προκαθήμενο του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας κ.κ. Αράμ Α΄.

Επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ώρα 12.30 τον Α.Θ.Π. Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: