Νεκρό βρέφος εντοπίστηκε σε λέμβο με μετανάστες




Ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 200 μετανάστες, προσάραξε το πρωί σε αμμώδη ακτή βορειανατολικά της Λέρου. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη αποβίβασή τους στη στεριά με τη συνδρομή πλωτών του λιμενικού και ιδιωτικών σκαφών.

Στο μεταξύ, σκάφος στο οποίο βρίσκονταν περίπου 56 άτομα εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Εφταλού-Σκάλα Συκαμιάς στη Λέσβο. Κατά τη διαδικασία περυσυλλογής των μεταναστών από το σκάφος εντοπίστηκε ένα βρέφος ενός έτους χωρίς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Καλλονής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ηράκλειο: Εντοπίσθηκαν μετανάστες στα Νότια παράλια του Νομού

Στα νότια παράλια του Νομού Ηρακλείου εντοπίσθηκε σήμερα άγνωστος προς το παρόν αριθμός μεταναστών που τους αποβίβασε σκάφος στην περιοχή. Το λαθρεμπορικό πλοίο εγκατέλειψε στα ανοιχτά τους μετανάστες, οι οποίοι έφθασαν στην ξηρά με βάρκα, ενώ σκάφος του Λιμενικού κάνει έρευνες ανοιχτά των νοτίων παραλιών του Ηρακλείου, από τον Κόκκινο Πύργο, ως τους Καλούς Λιμένες χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν εντοπιστεί.

Οι ομάδες παράνομων μεταναστών εμφανίστηκαν σε παραλιακές περιοχές όπως στους Καλούς Λιμένες και στα Πλατιά Περάματα και παράλληλα αστυνομικοί κάνουν ελέγχους και τους αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: