Νέες ρωσικές επιδρομές στην Συρία: Κατέστρεψαν θέσεις των τζιχαντιστών




Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν θέση διοίκησης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κοντά στη Ράκα, προπύργιο των τζιχανσιτών, στη βορειοανατολική Συρία, καθώς και ένα υπόγειο καταφύγιο, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, αεροσκάφη SU-34 και SU-24M πραγματοποίησαν περισσότερες από 20 εξόδους με στόχο εννέα στόχους του ΙΚ», διευκρίνισε το υπουργείο.

Τα αεροσκάφη κρούσης SU-34 εξαπέλυσαν διατρητικές σκυροδέματος βόμβες BETAB-500 εναντίον μίας θέσης διοίκησης στην περιοχή της Ράκα και ενός υπόγειου καταφυγίου όπου φυλάσσονταν εκρηκτικά, σύμφωνα με το υπουργείο που δημοσιοποίησε βίντεο από την επίθεση.

«Η ισχυρή έκρηξη στο υπόγειο καταφύγιο δείχνει πως χρησιμοποιείτο επίσης από τους τρομοκράτες για να αποθηκεύουν εκεί μια σημαντική ποσότητα πυρομαχικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ΙΚ ελέγχει πλήρως την επαρχία της Ράκα, με την ομώνυμη πόλη θεωρείται ως πρωτεύουσα της ισλαμιστικής οργάνωσης. Τα ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν, όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο, στόχους του ΙΚ στην επαρχία του Ιντλίμπ. Μόνο που στο Ιντλίμπ δεν δρουν δυνάμεις του ΙΚ, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, δε, τουλάχιστον 39 άμαχοι, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά και οκτώ γυναίκες, έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες η Ρωσία στη Συρία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο σκοτώθηκαν επίσης 14 μαχητές, 12 του ΙΚ γύρω από την πόλη Ράκα και δύο από το Μέτωπο αλ Νούσρα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν δήλωσε ότι ο απολογισμός περιλαμβάνει μόνο τους επιβεβαιωμένους θανάτους.

ΠΗΓΗ: Reuters, Sputnik, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΟΣΧΑ, ΒΥΡΗΤΤΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: