Μεταξύ κατεργαραίων η ειλικρίνεια…




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Η πρώτη  κυβέρνηση Τσιπρα, (διότι η προηγούμενη ηταν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που πλέον δεν υφίσταται), παίρνει το βάπτισμα του μνημονιακου πυρός αυτή την εβδομάδα. Για να θυμηθούμε τον …Πάνο Καμμένο, έχοντας δεχθεί σκυμμένη στα δυο, στα τέσσερα, στα όρθια  και σε κάθε άλλη στάση ότι επιβλήθηκε από τους δανειστές η κυβέρνηση Τσιπρα ξεκινά την μεγάλη περιπέτεια της.

Υπάρχει μια αλήθεια σε αυτή την ιστορία. Εάν το Μνημόνιο ήταν αναγκαίο για να περάσει η χώρα τον κάβο, ο μοναδικός που είχε πιθανότητες να το εφαρμόσει ήταν ο κ. Τσιπρας. Αν ο κ. Τσιπρας δεν μπορέσει να περάσει αυτόν τον κάβο, τότε κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να τον περάσει.

Φαντασθείτε τον Βρούτση να υπαινίσσονταν και μόνο ότι θα αυξάνονταν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για ένα μήνα όχι για μερικά χρόνια, για πόσες ημερες θα καίγονταν η Αθήνα. Σκεφθείτε να έλεγε ο Μηταράκης αυτό που ανερυθρίαστα εξήγγειλε ο Σταθακης για εκχώρηση των κόκκινων δάνειων σε  ξένες εταιρίες είσπραξης. Να εξήγγειλε ο Σαμαράς  μειώσεις των συντάξεων άνω των 1000 ευρώ. Να έλεγε ο Χαρδουβελης ότι θα αυξάνονταν ο ΦΠΑ και θα έμενε έστω και με έκπτωση ο ΕΝΦΙΑ.

Ακόμη θα σκέπαζαν οι καπνοί, από τις καμένες  Marfin, τον Αττικό ουρανό, με τους  εξαγριωμενους αγανακτισμένους, αδούλωτους και ανυπότακτους πολίτες να καινε τα Μνημόνια.

Ενώ τώρα όλα βαίνουν καλώς. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  σαν μια γροθιά  θα δώσουν την μνημονιακή ψήφο τους στην μνημονική κυβέρνηση τους.

Αλλά στον κ. Τσιπρα δεν φτάνει αυτό.

Θέλει να το κρατήσουμε μυστικό ότι είναι πια ένας ακόμη μνημονιακός πρωθυπουργός. Θέλει  όχι μόνο να αποδεχτούμε αλλά να διακηρύξουμε ότι είναι κάτι διαφορετικό από του ς προηγουμένους μνημονιακούς  πρωθυπουργούς.

Είναι η Αριστερά του Μνημονίου.

Λες και έχει σημασία για τον συνταξιούχο, τον άνεργο, τον υπάλληλο, τον νέο που γεμάτος εφόδια δεν βρίσκει θέση στην αγορά εργασίας.

Όλα είναι με το μέρος του κ. Τσιπρα.  Το μόνο που είναι αντίθετο  είναι η πραγματικότητα. Γιατί κανείς δεν νοιάζεται εάν ο φόρος που θα πληρώσει, η ανεργία στην όποια καταδικάζεται, γίνεται  για έναν “ιερό” σκοπό.

Να μείνει ο κατ’ επάγγελμα Αριστερός Νίκος Βουτσης Πρόεδρος της Βουλής, ο κατ’ επάγγελμα Αριστερός  Πάνος Σκουρλετης υπουργός ανάπτυξης… Και ο επίσης Αριστερός  Αλέξης Τσιπρας να συνεχίσει να κυβερνά επί των ερειπίων που αφήνει το δικό του Μνημόνιο.

Που δεν τους αρκεί που το ψήφισαν. Που δεν κάνουν τουμπεκί που κατόρθωσαν να υφαρπάξουν την ψήφο της πλειοψηφίας, της τραγικής μειοψηφίας των πολιτών που πήγαν να ψηφίσουν στις 20 Σεπτεμβρίου. Θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε μέρος του επαναστατικού αριστερού “προγκρές”…

Ας συνέρθουν.

Μεταξύ κατεργαραίων  ειλικρίνεια…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: