Αντιδράσεις στη Γερμανία κατά των παραχωρήσεων Μέρκελ προς Τουρκία




Την έντονη αντίδραση του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας έχει προκαλέσει η τακτική της καγκελαρίου Μέρκελ έναντι της Τουρκίας.

«Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη», τόνισε, μιλώντας στην εφημερίδα «Die Welt» η επικεφαλής των βουλευτών των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Γκέρντα Χάσελφελντ, προειδοποιώντας κατά μεγαλύτερων παραχωρήσεων προς την Τουρκία στο πλαίσιο της συνεργασίας για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Την ίδια άποψη εξέφρασε, με δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα και ο εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα εσωτερικής πολιτικής Στέφαν Μάιερ, ο οποίος υπογράμμισε ότι για τον ίδιο «δεν τίθεται θέμα ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ».

Σύμφωνα με την κυρία Χάσελφελντ, στην Τουρκία υπάρχουν σημαντικά ελλείμματα σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως σε ό,τι αφορά την ελευθερία έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου.

Και παρά το γεγονός ότι οι συνομιλίες της Καγκελαρίου Μέρκελ με την τουρκική ηγεσία θεωρήθηκαν επιτυχείς, «δεν επιτρέπεται να κάνουμε υπερβολικές παραχωρήσεις προς την πλευρά της», δήλωσε το στέλεχος της CSU.

Φ. Καραβίτη, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Βερολίνο, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: