Αναχώρησαν για το Ισραήλ οι 299 επιβάτες και το πλήρωμα της Air Canada




Αναχώρησαν στις 15:40 οι 299 επιβαίνοντες και το πλήρωμα του αεροσκάφους της Air Canada από τον Διεθνές Αερολιμένα Πάφου με νέο αεροσκάφος που κατέφθασε από το Τορόντο του Καναδά με προορισμό το Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Το αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο Πάφου στις 13:20 περίπου.

Οι 299 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους της Air Canada που εκτελούσε υπεραντλαντική πτήση από το Τορόντο του Καναδά στον Τελ Αβίβ του Ισραήλ μετά τη χθεσινή αναγκαστική προσγείωση, λόγω του καταιγίδας και κεραυνού που φαίνεται να κτύπησε το αεροσκάφος, κατάλυσαν σε ξενοδοχείο της Πάφου.

Συγκεκριμένα ο κυβερνήτης του αεροσκάφους χθες για προληπτικούς λόγους αποφάσισε να προχωρήσει σε εκτροπή του αεροσκάφους για να προσγειωθεί στο Διεθνές Αερολιμένα Πάφου μετά το συμβάν.

Στον έλεγχο του αεροσκάφους που ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι ενδεχομένως το αεροσκάφος να κτυπήθηκε και από κεραυνό.

Ως εκ τούτου χθες, κρίθηκε σκόπιμο να μην αναχωρήσει το αεροσκάφος προτού διεξαχθούν περαιτέρω έλεγχοι και να επιβεβαιωθεί η καταλληλότητα του αεροσκάφους.

Στο αεροσκάφος ήδη γίνονται τεχνικοί έλεγχοι μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης. Μετά την αποκατάσταση της βλάβης αναμένεται να αναχωρήσει.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στο αεροδρόμιο Πάφου παραμένει το αεροσκάφος της Air Canada που εκτελούσε υπερατλαντική πτήση από το Τορόντο του Καναδά στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λόγω καταιγίδας.

Οι 299 επιβαίνοντες και το πλήρωμα του αεροσκάφους μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της Πάφου ενώ σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν .

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους για προληπτικούς λόγους αποφάσισε να προχωρήσει σε εκτροπή για να προσγειωθεί στο Διεθνές Αερολιμένα Πάφου μετά το συμβάν.

Στον έλεγχο του αεροσκάφους που ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι ενδεχομένως το αεροσκάφος να κτυπήθηκε και από κεραυνό.

Ως εκ τούτου χθες, κρίθηκε σκόπιμο να μην αναχωρήσει το αεροσκάφος προτού διεξαχθούν περαιτέρω έλεγχοι και επιβεβαιωθεί η καταλληλότητα του αεροσκάφους.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας των Αεροδρομίων Αδάμος Ασπρής δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ‘αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε υπερατλαντική πτήση, προχώρησε σε εκτροπή και προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Πάφου για προληπτικούς λόγους’.

Το αεροσκάφος αναμένεται μετά τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο να αναχωρήσει για το Ισραήλ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Πάφου λόγω κακοκαιρίας

Αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε υπερατλαντική πτήση από το Τορόντο του Καναδά προς το Τελ Αβίβ του Ισραήλ βρέθηκε σε καταιγίδα.

Ο Κυβερνήτης για προληπτικούς λόγους αποφάσισε να προχωρήσει σε εκτροπή και να προσγειωθεί στον Διεθνές Αερολιμένα Πάφου γύρω στις 10:00 το πρωί.

Στον έλεγχο του αεροσκάφους που ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι ενδεχομένως το αεροσκάφος να χτυπήθηκε και από κεραυνό.

Ως εκ τούτου κρίθηκε σκόπιμο το αεροσκάφος να μην αναχωρήσει προτού διεξαχθούν περαιτέρω έλεγχοι και επιβεβαιωθεί η καταλληλότητα του.

Οι 299 επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της Πάφου και αναμένεται να αναχωρήσουν αύριο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του ΚΥΠΕ με το Διευθυντή Επικοινωνίας των Αεροδρομίων Αδάμο Ασπρή αρκέστηκε απλώς να  επιβεβαιώσει ότι «αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε υπερατλαντική πτήση, προχώρησε σε εκτροπή και προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Πάφου για προληπτικούς λόγους».

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους – ΠΑΦΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: