200 ταινίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης




Το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι έτοιμο και περιμένει από την επόμενη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου τους πιστούς σινεφίλ.

Με 200 ταινίες (118 μεγάλου και 62 μικρού μήκους) από 53 χώρες του κόσμου, αφιερώματα, ειδικές προβολές, τα άκρως ενδιαφέροντα τμήματα ?Νέοι Ορίζοντες και Ματιές στα Βαλκάνια, μια συναυλία με παράλληλη προβολή της ταινίας του 1927 Metropolis του Φριτς Λανγκ – συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μουσικής Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015) το φεστιβάλ εξακολουθεί στην 56η του φετινή διοργάνωση να αποτελεί τη μεγαλύτερη ?γιορτή? του σινεμά στη χώρα, παρά τον ιδιαίτερα χαμηλό προϋπολογισμό του (700.000 ευρώ).

Πρόεδρος της κριτικής Επιτροπής του φετινού φεστιβάλ θα είναι η παλιά και… εξ αγχιστείας γνώριμη της χώρας και της Θεσσαλονίκης, η κινηματογραφική παραγωγός Μισέλ Ρέι-Γαβρά (Γαλλίδα ανεξάρτητη παραγωγός και επικεφαλής της εταιρείας KG Productions από το 1978, τα τελευταία χρόνια ανέλαβε την παραγωγή για τις ταινίες Το κεφάλαιο του Κώστα Γαβρά, Graziella του Μέχντι Σαρέφ,.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: