Το σοφό «όχι» της Φώφης στον Εξοχώτατον κ. Γεώργιο Παπανδρέου




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η ανακοίνωση του Γεωργίου Παπανδρέου ότι το προσωπικό του κομματίδιο, το ΚΙΔΗΣΟ, δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, είναι μία εκ των ελάχιστων αποφάσεων του πρωθυπουργού που «έδεσε» τη χώρα στο Μνημόνιο, την οποία θα χαρακτήριζα ορθή. Ευρισκόμενος ενώπιον μίας ακόμα συντριπτικής ήττας και αποδοκιμασίας από τον ελληνικό λαό, επέλεξε την άτακτη έξοδο από τον προεκλογικό αγώνα.

Στις προηγούμενες εκλογές μετά βίας άγγιξε το 2,5% και ενώπιον του διλήμματος να χάσει από τους Κεντρώους του Λεβέντη, την …έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και με κραυγές για το …κατεστημένο, το οποίο ο ίδιος υπηρέτησε από τη δεκαετία του ’80, όταν λόγω της συγγενικής του σχέσης με τον Ανδρέα Παπανδρέου αναμείχθηκε στην πολιτική.

Η άρνηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, να αποδεχθεί τη συνεργασία με το κομματίδιό του, ήταν σοφή, διότι η συνταύτισή της με τον κ. Παπανδρέου θα οδηγούσε το ΠΑΣΟΚ σε νέα ταπεινωτική ήττα και διάλυση -αυτή τη φορά- του κόμματος. Οι οπαδοί του Κινήματος και ο ελληνικός λαός δεν υπήρχε περίπτωση να δώσουν συγχωροχάρτι στις ανόητες αποφάσεις του, οι οποίες κόστισαν ακριβά στην Ελλάδα και οδήγησαν τους πολίτες στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η κ. Γεννηματά έδειξε οξυδέρκεια και έφραξε τον δρόμο στον άνθρωπο που επιχείρησε τον περασμένο Ιανουάριο να διασπάσει και να εξαφανίσει, χωρίς επιτυχία, το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Εδρασε και έπραξε σωστά η κ. Γεννηματά και προστάτευσε το έργο και την ιστορία της ιδίας και του ΠΑΣΟΚ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να αποδεχθεί τον διασπαστή της παράταξης, η οποία τον τίμησε ψηφίζοντάς τον πρωθυπουργό και χαρίζοντας, χωρίς να το αξίζει, υπουργικές και άλλες θέσεις.

Γνώρισα την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Υόρκη, όταν συνόδευε τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά κατά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της πόλης. Αξιοπρεπής, στάθηκε δίπλα στον πατέρα της και έδωσε τη μάχη μαζί του για να νικήσει τον καρκίνο. Ηταν μία συγκινητική προσπάθεια που άγγιξε όσους από εμάς επισκεπτόμασταν τον άξιο Ελληνα πολιτικό.

Ο τρόπος αντιμετώπισης και της δικής της ασθένειας ήταν αξιοθαύμαστος. Την παρακολουθώ από τότε που εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πιστεύω ότι άξιζε της τιμής που της έδειξαν οι οπαδοί του Κινήματος. Αν και ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να την εγκλωβίσει και να επιβάλει την επιστροφή του με μπαμπεσιά, η κ. Γεννηματά δεν πείστηκε και του έκλεισε με δύναμη την πόρτα. Η κίνησή της αυτή και μόνο δείχνει ότι διαθέτει ηγετικές ικανότητες και ότι δεν «αλληθωρίζει» μπροστά στον απόγονο των Παπανδρέου. Ταυτόχρονα πείθει πως ήταν ορθή η επιλογή των μελών του ΠΑΣΟΚ να την τιμήσουν με την ψήφο τους.

WWW.ETHNOS.GR, WWW.MIGNATIOU.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: