Γεννηματά: “Ο ελληνικός λαός, να δώσει σε εμάς την τρίτη εντολή, όχι στη ΧΑ”




«Δώστε μας τη δύναμη να είμαστε εμείς ο ρυθμιστής της σταθερότητας», είπε η Φώφη Γεννήματα, στην προεκλογική της ομιλία της στα Ιωάννινα.

«Ζητάμε εντολή ευθύνης και αξιοπιστίας. Ο ελληνικός λαός, να δώσει σε εμάς την τρίτη εντολή και όχι στη Χρυσή Αυγή, υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως πέταξε λευκή πετσέτα στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και ότι βιάζεται γιατί φοβάται την ώρα της αποκάλυψης και της αλήθεια».

Η κ. Γεννήματα άσκησε σκληρή κριτική και στη ΝΔ, επισημαίνοντας ότι πίσω από το μεταρρυθμιστικό της προσωπείο κρύβεται το σκληρό πρόσωπο της Δεξιάς. Παράλληλα, υπογράμμισε πως την πενταετία 2004- 2009 επί κυβερνήσεων της ΝΔ, η χώρα διολίσθησε σε καταστροφική πορεία.

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η έκπληξη αυτών των εκλογών. Εμείς έχουμε στο DNA την αλλαγή. Είμαστε η μόνη δύναμη που έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, τομές και ρήξεις σε αυτήν τη χώρα.

»Δίνω την μάχη για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς με εμπνευστές στον Ανδρ. Παπανδρέου, τη Μελίνα, όλους τους επώνυμους και κυρίως όλους του ανώνυμους αγωνιστές, ώστε η χώρα να βρει έναν τρίτο προοδευτικό μεταρρυθμιστικό πόλο», ανέφερε.

Η κ. Γεννηματά απεύθυνε κάλεσμα στους άλλοτε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να γυρίσουν στο κοινό τους σπίτι, ώστε να γίνει το κόμμα εγγυητής της σταθερότητας.

«Το πλαστό δίλλημα μνημόνιο- αντιμνημόνιο κατέρρευσε. Σήμερα όλοι ξέρουν ποιοι έλεγαν ψέματα στα Ζάππεια και στη Θεσσαλονίκη. Η αυτοδυναμία είναι η νέα εξαπάτηση προς τον ελληνικό λαό. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της εξόδου της χώρας από την κρίση.

»Μετά από τις εκλογές η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας, όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στη βάση προοδευτικής δεσμευτικής συμφωνίας με βάση συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και στόχους. Γι αυτό το ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητάμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών.

»Για να είμαστε εμείς η εγγύηση της σταθερότητας, ο καταλύτης για τη συνεργασία. Είμαστε η κρίσιμη, χρήσιμη μεταρρυθμιστική και δημιουργική δύναμη εξόδου από την κρίση», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ανταπόκριση Μ. Τζώρα)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: