Δύο νέα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, ανακοίνωσε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός




Την ίδρυση δύο νέων κέντρων προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων σε Αττική και Θεσσαλονίκη εξήγγειλε από τη Μυτιλήνη η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου η οποία συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή υπουργών και φορέων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Η κυρία Θάνου είπε επίσης ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία συγκρότησης της Διαχειριστικής Αρχής, η οποία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, έτσι ώστε στις 15 Σεπτεμβρίου, να καταστεί δυνατή η άμεση είσπραξη με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της πρώτης δόσης εκ ποσού ύψους 33 εκ. ευρώ, για την κάλυψη των μεγάλων δαπανών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος.

«Η Ελλάδα εφαρμόζει αυστηρά τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο χωρίς ούτε στιγμή να αγνοεί την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας που οφείλουμε σε συνανθρώπους μας», τόνισε η κ. Θάνου.

Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτες τις «μεμονωμένες φωνές» στην Ευρώπη που επικρίνουν την Ελλάδα για το προσφυγικό. Στην ίδια σύσκεψη η κ.Θάνου είπε πως μετά τις ενέργειες της υπηρεσιακής κυβέρνησης και την αναχώρηση περισσότερων από 20.000 προσφύγων από τη Μυτιλήνη, η εικόνα στο νησί «είναι βελτιωμένη».

Το προσφυγικό κυριάρχησε και στη συνάντηση της κ. Θάνου χθες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στη Χίο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: