“Βαβέλ” ο ΣΥΡΙΖΑ: Λαϊκό μέτωπο εναντίον του Μνημονίου ο Πετράκος, εκλογές ο Παπαδημούλης




«Έχω τονίσει ότι δεν επιθυμώ, σε καμία περίπτωση, να ανατρέψω αυτή την κυβέρνηση. Θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανασφάλειες. Είπε ότι θα πάμε σε συνέδριο και νομίζω ότι θα πάμε σε συνέδριο» δήλωσε στην τηλεόραση του «Μέγκα» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «megatv.com», ο κ. Πετράκος απέφυγε να συζητήσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και τόνισε ότι «αυτή την ώρα, αυτό που μας απασχολεί και απασχολεί εμένα είναι να μην εφαρμοστούν μνημονιακές ρυθμίσεις. Χρειάζεται η συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου, το οποίο να ακυρώσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους».

Σε ερώτηση εάν γνωρίζει εάν θα γίνουν άμεσα εκλογές απάντησε ότι «πολλά μπορεί να γίνουν, αλλά πιστεύω θα υπάρξει συνέπεια λόγων και έργων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε ένα συνέδριο για να συζητήσει εάν αυτό που έγινε ήταν συμβιβασμός ή άτακτη υποχώρηση».

Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός προχωρήσει τελικά σε ψήφο εμπιστοσύνης τι θα ψηφίσει, ο κ. Πετράκος είπε: «Έχω τονίσει πολλές φορές, ο σκοπός ο δικός μου και των άλλων 32, 44 ό,τι θέλετε πες τε που δεν ψηφίσαμε το μνημόνιο, δεν είναι να ρίξουμε την κυβέρνηση αλλά η κυβέρνηση μέσα από διαδικασίες να απεμπλακεί άμεσα από τον μνημονιακό δρόμο, ο οποίος είναι τραγικός για τη χώρα και φυσικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση θα μπορέσει να κατανοήσει, περνώντας οι μέρες, ότι το τρίτο μνημόνιο οδηγεί τη χώρα κατευθείαν σε κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Με τα “αν” δεν γίνεται πολιτική».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό και είπε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια. Εγώ είμαι συνεπής με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω από όλα θεωρώ ότι ο αριστερός κυρίως πρέπει να έχει αξιοπιστία στην πολιτική του. Εγώ θέλω να επιμένω σε αυτή τη λογική» υπογράμμισε ο κ. Πετράκος.

Φωτογραφία Αρχείου: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης (Κ), Γρηγόρης Πετράκος (Δ) και Νάντια Βαλαβάνη (Α) παρακολουθούν ομιλία στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Φωτογραφία Αρχείου: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης (Κ), Γρηγόρης Πετράκος (Δ) και Νάντια Βαλαβάνη (Α) παρακολουθούν ομιλία στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Εξαιρετικά πιθανό το σενάριο των πρόωρων εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες» εκτιμά ο Δημ. Παπαδημούλης

«Προέχει να “κλειδώσει” η συμφωνία, να υπογραφεί η σύμβαση με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, να δοθεί η πρώτη δόση του δανείου και να αρχίσει η εφαρμογή αυτού του προγράμματος» δήλωσε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι πρέπει «την ίδια ώρα η κυβέρνηση να αρχίσει να επιτυγχάνει αποτελέσματα στους τομείς προτεραιότητας που είχε θέσει πέρα απ’ το μνημόνιο που είναι: διαφθορά, φοροδιαφυγή, γραφειοκρατία, επενδύσεις, στήριξη στο μέτρο του εφικτού των ασθενέστερων, προκειμένου αυτή η αναγκαστική επιλογή να συμπληρωθεί με επιλογές που μπορούν να ανακουφίσουν».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι για να επιτευχθούν αυτά «χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα και αυτή έχει κλονιστεί» και τόνισε: «Θεωρώ πιθανό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση -και το θεωρώ και λογικό- να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης -κάτι που θα υποχρεώσει τους πάντες να τοποθετηθούν με σαφήνεια, ευκρίνεια, αξιοπιστία και νομίζω ότι το σενάριο των εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες είναι εξαιρετικά πιθανό».

Εξάλλου, ο κ. Παπαδημούλης σε ερώτηση αν θεωρεί πιθανό να υπάρξει συμβιβασμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και να μην γίνουν αποχωρήσεις, απάντησε αρνητικά.

Επίσης, σημείωσε ότι «στην κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, προσωπικά ο πρωθυπουργός, αποτελούν τον μοναδικό πόλο πολιτικής σταθερότητας και η στήριξη που έχει στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο ο Τσίπρας, είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτήν που υπάρχει στη Βουλή. Και αυτό εκτιμώ ότι σύντομα, μέσα στους επόμενους μήνες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα φανεί» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: