Τα προσωπικά στοιχεία που κλέβουν οι χάκερς στο διαδίκτυο δεν είναι μόνο οικονομικά…




Ο όμιλος Avid Life Media, στον οποίο ανήκει ο ιστότοπος γνωριμιών AshleyMadison.com, επιβεβαίωσε σήμερα ότι χάκερς ανήρτησαν στο Διαδίκτυο ορισμένα από τα στοιχεία πελατών του που είχαν κλέψει τον περασμένο Ιούλιο, υποστηρίζοντας όμως ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνονται δεδομένα πιστωτικών καρτών διότι ουδέποτε τα αποθήκευε στους διακομιστές του.

Πριν από περίπου έναν μήνα οι χάκερς έκλεψαν προσωπικές πληροφορίες των 37,5 εκατ. χρηστών του ιστοτόπου, μιας αμφιλεγόμενης υπηρεσίας για παντρεμένους που θέλουν να κάνουν νέες γνωριμίες. Οι χάκερς έκλεψαν διάφορα στοιχεία, όπως τα ονόματα των πελατών, τις διευθύνσεις τους και τραπεζικά τους δεδομένα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN τα στοιχεία αυτά διέρρευσαν την Τρίτη επειδή ο όμιλος αρνήθηκε να σταματήσει τις δραστηριότητές του, όπως απαιτούσαν οι δράστες. Οι πληροφορίες αναρτήθηκαν σε ένα μέρος του Διαδικτύου που δεν είναι προσβάσιμο μέσω των απλών μηχανών αναζήτησης.

Ο εκπρόσωπος του Avid Life, ο Πολ Κιμπλ, είπε ότι τα περισσότερα από τα δεδομένα που αναρτήθηκαν δεν έχουν σχέση με τον ιστότοπο γνωριμιών, όμως ορισμένα από αυτά που διέρρευσαν είναι πραγματικά. “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν αποθηκεύουμε —και ποτέ δεν το κάναμε— δεδομένα πιστωτικών καρτών στους διακομιστές μας”, τόνισε.

Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο είπαν πάντως ότι άνθρωποι που είναι μέλη του AshleyMadison διαπίστωσαν ότι είχαν αναρτηθεί τα ονόματά τους και ένα τμήμα του αριθμού της πιστωτικής κάρτας τους.

Αυτή δεν είναι η πρώτη επίθεση που δέχεται ο ιστότοπος, ο οποίος έχει επικριθεί στο παρελθόν από θρησκευτικές και κοινωνικές οργανώσεις γιατί βοηθά παντρεμένους να απατήσουν τους συντρόφους τους.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ (Φ.Γ.), Reuters, AFP, Sputnik

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: