Γερούν: Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν πρέπει να καθυστερήσουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων




Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι ελπίζει η παραίτηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών δεν θα καθυστερήσουν ούτε θα εκτροχιάσουν τις μεταρρυθμίσεις που συμφώνησε να εφαρμόσει η Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

«Είναι κρίσιμο η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την Ευρωζώνη», ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, σε μια γραπτή δήλωσή του η οποία εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Το νέο πρόγραμμα και το πακέτο μεταρρυθμίσεων υποστηρίχθηκε ευρέως από την Βουλή των Ελλήνων και ελπίζω ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη από τη νέα Βουλή των Ελλήνων».

Εξάλλου: Την ελπίδα ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη στήριξη του νέου προγράμματος και του μεταρρυθμιστικού πακέτου από τη νέα Βουλή των Ελλήνων, εκφράζει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως αναφέρει στο twitter o εκπρόσωπός του, Μισέλ Ρέινς.

Συγκεκριμένα, το tweet αναφέρει: «Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπενθυμίζει την ευρεία στήριξη της Βουλής των Ελλήνων για το νέο πρόγραμμα και το μεταρρυθμιστικό πακέτο και ελπίζει ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη».

Σε προηγούμενο tweet, o ίδιος εκπρόσωπος αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup λαμβάνει υπόψη του το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού για την προκήρυξη εκλογών και τονίζει: «Είναι σημαντικό η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στην ευρωζώνη».

Μπ.Γ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: