Τα μέτρα είναι μόνο η αρχή για άλλα σκληρότερα, καταγγέλλει το ΚΚΕ




Κατά το ΚΚΕ, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την περασμένη Τετάρτη αλλά και χθες βράδυ από τη Βουλή των Ελλήνων δεν είναι παρά μόνο «προκαταβολή», για ακόμα χειρότερα που θα έρθουν.

Ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι με την έναρξη «των πραγματικών διαπραγματεύσεων» για τη συμφωνία μετά τις 20 Αυγούστου θα διαπιστώσει ο λαός ότι αυτό «δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση το σύνολο των μέτρων» και πως σε ό,τι αφορά το χρέος «συνολικά αυτό θα αυξηθεί, παρά τη βελτίωση κάποιων όρων αποπληρωμής του».

Επίσης ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται όταν διαβεβαιώνει τη λαϊκή οικογένεια ότι δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις, διότι το νομοσχέδιο, είπε, επιβάλλει την υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών στη διάσωση μιας τράπεζας, πριν την παροχή κρατικής ή κοινοτικής βοήθειας, το οποίο σημαίνει πως «όχι μόνο οι μέτοχοι των τραπεζών αλλά και οι καταθέτες υποχρεώνονται να καλύψουν ως 8% των συνολικών υποχρεώσεων, πριν προβεί σε κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών το κράτος».

Έτσι, πρόσθεσε, δεν είναι διασφαλισμένοι οι μικροκαταθέτες κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι οι αλλαγές που προωθούνται «σχετίζονται και με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, ευνοούν ποικιλοτρόπως τις τράπεζες και το κεφάλαιο» και «δεν αφορούν στενά τη δικαιοσύνη, αλλά έχουν άμεσες και δυσμενείς επιπτώσεις στη ζωή της εργατικής και λαϊκής οικογένειας».

Μιλώντας στη συνέχεια για τον Πρωθυπουργό, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για το «βολικό παραμύθι του αριστερού νέου, που αφού διαπραγματεύτηκε σκληρά, έπεσε θύμα του γερμανικού εκβιασμού, και τώρα θα αναγκαστεί να εφαρμόσει μια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, με την οποία δεν συμφωνεί, που όμως εξυπηρετεί πολύ καλά και την άρχουσα τάξη, και τους ξένους εταίρους, και τις πολιτικές φιλοδοξίες του ιδίου».

Ο κ. Κουτσούμπας κατέληξε λέγοντας πως για το λαό υπάρχει η εναλλακτική λύση που προτείνει το ΚΚΕ και συνίσταται στην «κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και εργατικό λαϊκό έλεγχο παντού, με αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, μονομερή διαγραφή του χρέους και το λαό πραγματικό νοικοκύρη στον τόπο του».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: