Ο Λευκός Οίκος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το υπουργείο Οικονομικών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν σχολίασαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, μέχρι τα ξημερώμετα ώρα Ελλάδας.

Όμως Αμερικανός αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας δήλωσε στο Μέγκα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες και προς το παρόν παρακολουθούν την κατάσταση.

Αναμένεται όμως ότι το επόμενο 48ωρο θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις προς την Αθήνα, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, αν και τις προηγούμενες εβδομάδες καμία εκ των πλευρών δεν εισάκουσε τις αμερικανικές εκκλήσεις με αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο.

Αναφορικά με το Ταμείο, αναμένεται ότι η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ θα ενημερώσει για τις νέες εξελίξεις το διοικητικό συμβούλιο και θα λάβει μέρος σε συσκέψεις. Αναμένεται επίσης ότι κάποια στιγμή στη διάρκεια της μέρας θα τοποθετηθεί για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Πάντως μέχρι πριν το δημοψήφισμα η στάση της ήταν αρνητική και απαιτούσε αποδοχή των μέτρων, όπως περιλαμβάνονται στο έγγραφο των Θεσμών.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: