Παραμένουν κλειστές έως και την επόμενη Δευτέρα οι ελληνικές τράπεζες




Ανάληψη άλλων 120 ευρώ από τον τραπεζικό τους λογαριασμό θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν από σήμερα, Πέμπτη, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι στην Ελλάδα, όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση για τη λειτουργία των τραπεζών που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τετάρτης, και θέλει να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες μέχρι την επόμενη Δευτέρα.

Αυτή είναι η δεύτερη «δόση» της σύνταξης και του επιδόματός τους, από την προηγούμενη εβδομάδα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση το κλείσιμο των τραπεζών και οι περιορισμοί στις συναλλαγές.

Με την χθεσινοβραδινή απόφαση, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές έως και τη Δευτέρα, 13/7, ενώ στα μηχανήματα αυτόματης εξυπηρέτησης (ATMs) θα διατηρηθεί το ημερήσιο όριο αναλήψεων των 60 ευρώ.

Έως την Δευτέρα το βράδυ θα υπάρχει επάρκεια χρημάτων στα ATM των τραπεζών, υποστήριξε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοχοι πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από τράπεζες της αλλοδαπής, θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών μέχρι του ημερησίου ορίου που καθορίζεται από την σύμβαση του καθενός με την τράπεζά του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΑΘΗΝΑ, (ΚΥΠΕ/ΧΜ/ΘΚΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: