Φώφη: Δεν δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα




Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έδωσε θετική ψήφο για τη χώρα και το μέλλον της αλλά αυτό δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση , ως λευκή επιταγή, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ όπου συζητούνται οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ακέραια την ευθύνη για το σημείο που βρίσκεται η χώρα και το δυσβάσταχτο κόστος της συμφωνίας, τόνισε η Φώφη Γεννηματά και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «αφέθηκε έξι μήνες στις καταστροφικές θεωρίες του Γιάνη Βαρουφάκη και τη Δραχμολαγνία ενός κυρίαρχου λαϊκίστικου ρεύματος στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα απολογηθούν για τα 14 δισ. μέτρα, για το 3ο μνημόνιο, για τα ψέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη συμφωνία είπε ότι κατοχυρώθηκε το ιστορικό κεκτημένο της χώρας, δηλαδή η ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Συμβάλαμε καθοριστικά, αποτρέψαμε ελπίζω το Grexit, την ύστατη στιγμή, αποφύγαμε μια άτακτη χρεοκοπία και μια απόλυτη καταστροφή», σημείωσε.

Όσο για τη συζήτηση περί εκλογών η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι δεν φοβάται εκλογές και πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι έτοιμο αν χρειασθεί κάτι τέτοιο. Όμως, ανέφερε αυτές οι μεθοδεύσεις έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού γιατί στην Ευρώπη ακραίες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και εθνικο-λαϊκιστικά κόμματα καραδοκούν να αρπάξουν μια δεύτερη ευκαιρία για Grexit.

Είπε συγκεκριμένα για το θέμα της ψήφισης των μέτρων:

“Το εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υπήρξε καταστροφικό για τη χώρα. Η δήθεν «περήφανη», αλλά στην πραγματικότητα αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη «διαπραγμάτευση» των Τσίπρα, Βαρουφάκη, Καμμένου, Λαφαζάνη και όλων των νυν και πρώην Υπουργών, έφερε τη χώρα μπροστά σε μια αληθινή τραγωδία.

Ο Πρωθυπουργός με ευθύνη του αφέθηκε 6 μήνες στις καταστροφικές θεωρίες του Γιάνη Βαρουφάκη και στη Δραχμολαγνία ενός κυρίαρχου λαϊκίστικου ρεύματος στο ΣΥΡΙΖΑ.

-Μειώθηκαν σημαντικά η αξιοπιστία, οι συμμαχίες, τα διεθνή ερείσματα, η φερεγγυότητα της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

-χάθηκαν δυνατότητες, πόροι και ευκαιρίες.

-Αποδυναμώθηκε το τραπεζικό σύστημα με την απόσυρση των καταθέσεων και τους περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων με υπογραφή Τσίπρα-Βαρουφάκη.

-Το Δεκέμβριο οι εταίροι ζητούσαν 1δις επιπλέον για να κλείσει η αξιολόγηση να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα και να βγούμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή. Τώρα η κυβέρνηση πρότεινε μέτρα που επιβαρύνουν τον Έλληνα πολίτη με 12-14 δις ευρώ για να φτάσουν σε ισοσκελισμένους προυπολογισμούς και 3ο μνημόνιο.

Χρειάστηκε η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, πραγματικά στο και 5, για να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς την Ευρώπη, να ξαναχτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συμμάχους μας που είχαν διαρραγεί και να ξεκινήσει και πάλι η διαπραγμάτευση.

Έχουν ακέραια την ευθύνη για το σημείο που βρίσκεται η χώρα και το δυσβάσταχτο κόστος αυτής της συμφωνίας. Είπαν ότι θα διώξουν το ΔΝΤ και θα καταργήσουν την Τρόικα. Το αποτέλεσμα;

Στο νέο 3ετές μνημόνιο συμμετέχει κανονικά το ΔΝΤ και προβλέπεται μόνιμη παρουσία της τρόικα στην Αθήνα για τον έλεγχο και την αξιολόγηση της προόδου του προγράμματος. Τρόικα και όχι θεσμοί.

Δεσμευτήκαν ότι θα κουρέψουν το χρέος. Το αποτέλεσμα; Αρκέσθηκαν σε μια χλιαρή αναφορά περί εκκίνησης της σχετικής συζήτησης και μάλιστα όχι τώρα αλλά μετά την πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος στο τέλος του χρόνου.

Μίλησαν για ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο. Το αποτέλεσμα; Τα χρήματα που ανέφεραν ήταν δεδομένα από πριν.

Ο κ. Τσίπρας φέρει την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτήν την κατηφόρα και για τα επώδυνα μέτρα που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε. Φέρει την ευθύνη γιατί επί έξι μήνες ήταν επικεφαλής μιας Κυβέρνησης που δεν κυβέρνησε. Ούτε λευκή επιταγή, ούτε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: