Λευκός Οίκος: Αποτελεί ευθύνη της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της να βρουν λύση




 

Στο ίδιο μήκος κύματος με προχθες κινήθηκαν νέες χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, για την Ελλάδα. Κληθείς να σχολιάσει επισήμανση δημοσιογράφου, ότι καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε πως είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη αν καταρρεύσουν οι συνομιλίες γιατί δεν πρόκειται να αποδεχθεί κακή συμφωνία και με δεδομένο ότι τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και ο κ. Τσίπρας είναι έτοιμοι για κατάρρευση, αν παραμένει αισιόδοξος, ο κ. Ερνεστ απάντησε:

«Αποτελεί ευθύνη της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της να βρουν λύση. Ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού που έχει την ευθύνη από μέρους των ΗΠΑ, είχε χθες βράδυ τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν αυτά τα θέματα».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επανέλαβε ότι ΗΠΑ συνεχίζουν να έχουν εμπιστοσύνη ότι το θέμα θα επιλυθεί, «κυρίως γιατί είναι τόσο ξεκάθαρα προς το συμφέρον όλων όσοι κάθονται γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων να το επιλύσουν με τρόπο που δεν συμβάλει σε αναταραχή στις χρηματαγορές ».

Πρόσθεσε πως είναι δυνατόν, αν δείξουν πνεύμα συνεργασίας, να δημιουργήσουν το υπόβαθρο για βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα, ενόσω ταυτόχρονα θα εφαρμόζουν κρίσιμα σημαντικές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις».

Πρόσθεσε ότι πάνω σ’ αυτό οι ΗΠΑ «συνεχίζουν να εργάζονται και να διαδραματίζουν ρόλο διευκολύνοντας τις συνομιλίες, όμως τελικά αποτελεί ευθύνη της Ελλάδας και των διεθνών εταίρων της να επιλύσουν την κατάσταση».

ΚΥΠΕ – Αποστόλη Ζουπανιώτη – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: