Το βιβλίο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου «Τρόικα- ο δρόμος προς την καταστροφή», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνης, παρουσιάζεται τη Δευτέρα (15 Ιουνίου ) στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για το πόνημα, που αποκαλύπτει τη «διάσωση» της Ελλάδας όπως αυτή καταγράφεται από έγγραφα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του Στέητ Ντιπάρτμεντ και της Κομισιόν, θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Αθανάσιος Έλλις, Νίκος Μελέτης, Αθανάσιος Κουκάκης και ο συγγραφέας.

Πρόκειται για ένα ακόμη έργο ερευνητικής δημοσιογραφίας του γνωστού ανταποκριτή του Mega στην Ουάσινγκτον, ο οποίος, σε 543 σελίδες, φωτίζει αθέατες πλευρές των χειρισμών που έκαναν για να αντιμετωπίσουν την τραγική κρίση χρέους οι Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου και οι αρμόδιοι υπουργοί.

Ο δημοσιογράφος βάσισε το βιβλίο του σε σωρεία επίσημων εγγράφων και σε συνομιλίες που πραγματοποίησε με 139 πρόσωπα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ή παρασκηνιακό ρόλο στην υπαγωγή της χώρας μας στο καθεστώς του μνημονίου, το Μάιο του 2010 (το οποίο συνεχίστηκε με την ψήφιση του δευτέρου μνημονίου στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 ).

Βασίζεται επίσης σε στοιχεία , εκμυστηρεύσεις και ντοκουμέντα από «ανώνυμους» τεχνοκράτες – διαμορφωτές πολιτικών που υπήρξαν άλλοτε ευνοϊκές και άλλοτε μοιραίες για την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: