Του Δ. Δημητρακούδη

Ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ – του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος – δηλώνοντας, σε Αυστριακούς δημοσιογράφους, πως σιγά σιγά χάνει την πίστη και την υπομονή και πως αν σήμερα δεν έλθουν εκτεταμένες προτάσεις από την ελληνική πλευρά, “θα συμβεί αυτό που λέμε εδώ και μήνες, ο χρόνος τελειώνει”.

Όπως τόνισε ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ, “θα πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα στους Έλληνες, ότι το παιχνίδι τελειώνει”, και κατά την άποψή του μια έξοδος της Αθήνας από την Ευρωζώνη θα ήταν διαχειρίσιμη, ενώ “η πολύ μεγάλη καταστροφή θα ήταν για την Ελλάδα όπου το δημόσιο χρέος θα αυξανόταν από το 200 στο 400% και όλες οι εισαγωγές θα ακρίβαιναν”.

Τον ίδιο αφήνει άφωνο το γεγονός, όπως είπε, όταν βλέπει ότι η Ελλάδα έχει μείνει έως τώρα σχεδόν άπραγη, ενώ συμμερίζεται πλήρως την άποψη της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες του παιχνιδιού, σε σχέση με την αποπληρωμή χρέους.

Επιπλέον, ο ίδιος θεωρεί ως παραχώρηση από το ΔΝΤ, όταν αυτό δέχεται να πληρωθούν ως πακέτο, από την πλευρά της Αθήνας, οι τέσσερις δόσεις του Ιουνίου, “και αυτές θα πρέπει να πληρωθούν, δεν γίνεται διαφορετικά” , όπως επισήμανε. Τέλος, πρόσθεσε, με κατηγορηματικό τρόπο, πως η διαγραφή χρέους δεν θα προσέφερε και πολλά στην Ελλάδα, και να υπενθυμίσει πως η αποπληρωμή έχει παραταθεί έως το 2054 με χαμηλό επιτόκιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: