Την Πέμπτη Σύνοδος Κορυφής στην ΕΕ για τη μετανάστευση




Την ερχόμενη Πέμπτη θα συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το φλέγον θέμα της μετανάστευσης που έχει λάβει εξαιρετικά επικίνδυνη τροπή. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

“Αποφάσισα να συγκαλέσω μια έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδο αυτήν την Πέμπτη με θέμα την κατάσταση στην Μεσόγειο”, αναφέρει ο κ. Τουσκ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο πρόεδρος της ΕΕ προχώρησε στην ενέργεια αυτή μετά από αίτημα για συνάντηση των ηγετών που διατύπωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι την Κυριακή, το οποίο υποστηρίχθηκε από πολλούς ομολόγους του.

Μετά από την τραγωδία με τους εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες ανοικτά των ακτών της Λιβύης οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεσμεύτηκαν σήμερα να σταματήσουν τους θανάτους προσφύγων στη Μεσόγειο αυξάνοντας τις διασώσεις και συλλαμβάνοντας τους διακινητές.

Στη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα ένα σχέδιο 10 σημείων για την ανάληψη δράσης προκειμένου να δοθεί μια λύση στη μεταναστευτική κρίση στη Μεσόγειο, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.

Οι προτάσεις αυτές, σύμφωνα με τον ίδιο, περιλαμβάνουν την ενίσχυση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης και του αριθμού των πλοίων που συμμετέχουν στην επιχείρηση “Triton” για την προστασία των θαλασσίων συνόρων της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: MEGA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: