Συγκρουσιακή διάθεση από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή




Υψηλοί τόνοι στο εσωτερικό και συμβιβαστικοί στο εξωτερικό δείχνει να είναι η πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, εάν κανείς κρίνει από το κλίμα που επικράτησε στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο.

Όπως αναφέρει το MEGA, επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως η χώρα δεν είναι υποτελής και υποταγμένη, αλλά κυρίαρχη και υπολογίσιμη και πρόσθεσε πως αυτό θα το καταλάβει τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι εταίροι.

“Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν μπορούν να παίζουν μαζί της εταίροι και δανειστές”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Ο ίδιος είπε πως η Νέα Δημοκρατία περιμένει καρτερικά την αποτυχία της κυβέρνησης για να στήσει ανακριτικές επιτροπές.

Εξήγησε πως οι επί της αρχής πολιτικές ευθύνες για τα μνημόνια έχει αποδοθεί από τον ελληνικό λαό και πρόσθεσε πως με το πρόγραμμα δεν ήρθε ποτέ η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά ότι υπαναχώρησε από τη δέσμευσή του για μια και μόνη εξεταστική επιτροπή για το πως έφτασε η χώρα στο μνημόνιο. Ο πρωθυπουργός είπε πως διαλύθηκε η μεσαία τάξη αλλά κάποιοι πρόλαβαν και έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και πρόσθεσε πως είναι πολλές πράξεις που πρέπει να ελεγχθούν.

Ο ίδιος είπε πως πρέπει να γίνει έρευνα για το πως έγινε η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 και πρέπει να βρεθεί η μεθοδολογία αλλά και το ποιος πήρε την απόφαση για την αναθεώρηση που οδήγησε στο μνημόνιο. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης πως η Βουλή θα πρέπει να εξετάσει και τη ζημιά που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία από το PSI.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Αντ. Σαμαρά ότι είναι έτοιμος να συμμετέχει σε οικουμενική κυβέρνηση είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Σας ζήτησε κανείς να μπείτε σε οικουμενική κυβέρνηση ή νοσταλγήσατε την περίοδο των Καννών;”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: