Μειώθηκε η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, αλλά παραμένει σε διψήφιο ποσοστό




Πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Metrisi που διενεργήθηκε το διάστημα 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου για την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ανεβάζει τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία στο 11,6% παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στις διαπραγματεύσεις και την αβεβαιότητα για το μέλλον που είναι φυσικό να καταγράφεται στην ελληνική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 35,2%, έναντι 23,6% για τη Νέα Δημοκρατία, στην τρίτη θέση βρίσκονται το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,4%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,1% και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,8%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του ορίου του 3% και συγκεκριμένα 2,9%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις για το μέλλον της χώρας, καθώς το 54,7% θεωρεί ότι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας στο προσεχές διάστημα είναι «υπαρκτό», ενώ το 58,4% θεωρεί «υπαρκτό» και το ενδεχόμενο παύσης πληρωμών και το 52,6% θεωρεί υπαρκτό τον κίνδυνο «Grexit».

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε ποσοστό 65% πιστεύουν ότι δεν είναι βούληση των Ευρωπαίων εταίρων το Grexit. Ενας στους δύο (50%) εκτιμά ως δυσοίωνο το άμεσο μέλλον και για την οικονομική κατάσταση της χώρας και για τα οικονομικά του νοικοκυριού τους.

Το 46,8% συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης, εκφράζουν επιφυλάξεις για την «σκλήρυνση» της ελληνικής τακτικής, ενώ αντίθετο με το ενδεχόμενο εκλογών στο άμεσο μέλλον και εφόσον η διαπραγμάτευση αποτύχει, εμφανίζεται το 57,4%.

Τέλος, όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, το 48,6% δηλώνει ικανοποιημένο με το έργο και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: