Απίστευτο θρίλερ στη Βρετανία μεταξύ Συντηρητικών κι Εργατικών




Μέχρι την τελευταία στιγμή θα παρακολουθήσουν με «κομμένη την ανάσα» οι Βρετανοί το προεκλογικό θρίλερ ανάμεσα στους Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον και τους Εργατικούς του Εντ Μίλιμπαντ, καθώς οι δημοσκοπήσεις είναι πλέον συνεχείς, διαφοροποιημένες, ενώ ακόμα και οι μετατοπίσεις στις κυλιόμενες έρευνες της καθεμιά εταιρίας ξεχωριστά, αποδεικνύει ότι το αποτέλεσμα είναι ανοικτό και τα λάθη στην στρατηγική και τακτική θα μπορούσαν να καθορίσουν την τελική έκβαση της μάχης…

Το ποσοστό των αντιπολιτευόμενων Εργατικών μειώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση πριν από μία εβδομάδα ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου, ενώ οι κυβερνώντες Συντηρητικοί διατήρησαν το ποσοστό τους, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα Observer.

Η δημοσκόπηση εμφανίζει τους Συντηρητικούς σταθερά στο 36%, ενώ οι Εργατικοί έπεσαν στο 32%, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία έρευνας αγοράς Opinium. Το ποσοστό του αντι-ευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) αυξήθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες κι έφθασε στο 13%, ενώ οι κυβερνητικοί εταρίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ενισχύθηκαν κατά μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 8%.

Όπως ανακοίνωσε η Opinium, η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.995 βρετανών ψηφοφόρων στις 16-17 Απριλίου, περίοδο κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν τηλεμαχίες ανάμεσα σε αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο Εργατικός Εντ Μίλιμπαντ.

Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση της εταιρείας ICM για την εφημερίδα The Sunday Telegraph εμφανίζει το Συντηρητικό και το Εργατικό Κόμμα, «κλειδωμένα» στο 32%, με τους υποστηρικτές των Εργατικών να υπερέχουν στην παράσταση νίκης.

Δημοσκόπηση όμως της εταιρείας YouGov που δημοσιεύει η εφημερίδα The Sunday Times, φέρει τους Εργατικούς να προηγούνται με τρεις εκατοστιαίες μονάδες, 36% έναντι 33%! Μύλος… ο βρετανικός!

ΠΗΓΕΣ: Reuters, ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: