Προσπάθεια μεσολάβησης του Ευρωκοινοβουλίου στα Σκόπια




Η εσωτερική πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ μαίνεται και ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης είναι εμφανής, με την ηγεσία της χώρας να μην απολαμβάνει πλέον της στήριξης ούτε της ΕΕ ούτε του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα οι μεγάλοι στόχοι της ένταξης στους δυτικούς θεσμούς συνεργασίας και ασφάλειας να υπονομεύονται. Σε αυτό το πλαίσιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάνει προσπάθειες να μεσολαβήσει, με τις πιθανότητες επιτυχίας, πάντως, να μη δείχνουν ιδιαίτερα αυξημένες…

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου (ΑΠΕ), Νίκος Φραγκόπουλος, αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η σύσταση της οποίας θα καθοριστεί μέχρι τα τέλη του μήνα, θα μεταβεί στα Σκόπια, με σκοπό να μεσολαβήσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ για την αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης στη χώρα, ανέφερε, σήμερα, από τις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάγια Κοτσιγιάντσιτς.

«Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί υποχρέωση των κομμάτων της ΠΓΔΜ να επιδείξουν υπευθυνότητα και να συμμετάσχουν σε εποικοδομητικό διάλογο για την υπέρβαση του παρόντος αδιέξοδου και να προσηλωθούν στις στρατηγικές προτεραιότητες της χώρας και των πολιτών της», πρόσθεσε η κ. Κοτσιγιάντσιτς.

Η ίδια εκπρόσωπος επιβεβαίωσε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε την πρόσκληση του Γενικού Εισαγγελέα της ΠΓΔΜ για να αποστείλουν οι Βρυξέλλες διεθνείς εμπειρογνώμονες που θα παρακολουθούν το έργο των εισαγγελικών αρχών της χώρας, σχετικά με τις αλληλοκαταγγελίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που συνταράσσει την ΠΓΔΜ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: