Μεγάλο «παιχνίδι» με την αποκρατικοποίηση ΟΛΠ και την παραχώρηση αεροδρομίων…




Η εκποίηση του λιμανιού του Πειραιά σε ιδιώτες είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές μας στη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που δημοσιοποιεί το Dow Jones Newswire.

Σε δημοσιονομικό επίπεδο ο στόχος είναι να μπουν στα ταμεία «τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ», κατά την ίδια πηγή, που παρέμεινε ανώνυμη, όπως ενημερώνει η Ημερησία που φιλοξένησε το ενδιαφέρον δημοσίευμα.

Αντίστοιχη πληροφόρηση υπάρχει και για την εξέλιξη της υπόθεσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς Έλληνες αξιωματούχοι φέρονται να έχουν ενημερώσει ότι θα προχωρήσει η παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργίας σε ιδιώτες.

Προηγήθηκε χτες η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, όπως την μετέδωσε το Reuters, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων και η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να υποβάλουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά».

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εβδομάδων αφότου υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: